REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, su kuriuo aptarė aukštojo mokslo finansavimo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Man buvo pristatyti trys variantai, kaip būtų galima gerinti sąlygas studentams ir mažinti finansinę naštą. Kol kas sprendimai dar nepriimti, tačiau Švietimo ir mokslo ministerijai pavesta išanalizuoti ir pateikti alternatyvas“, – sakė premjeras, pasak kurio, šiemet bendra tvarka dar nesikeis.

REKLAMA

Tarp galimų variantų – siūlymas už mokslą mokantiems studentams pagerinti skolinimosi sąlygas sumažinant palūkanas už paskolas iš esmės paliekant tą pačią sistemą. Kita alternatyva – mokamos studijos turint skolų ir kasmetinė studentų rotacija (šiuo metu rotacija vykdoma kas dveji metai), dar vienas variantas – įvesti nedidelę fiksuotą įmoką ir nustatyti, kokiomis sąlygomis daliai studentų bakalauro studijos būtų nemokamos.

Taip pat ketinama svarstyti ir kitas alternatyvas bei tariantis su universitetų atstovais ir studentais priimti tinkamiausią studijų finansavimo būdą, lengvinantį finansinę naštą studijuojantiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų