REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę, gegužės 8 dieną, prasideda konsultacijos dėl ikimokyklinio ugdymo įstaigų ar grupių steigimo. Konsultantų komanda, kurią sudaro teisininkas, ekonomistas, finansininkas ir ugdymo turinio specialistas, važinės po Lietuvą. Konsultacijos vyks visą gegužės mėnesį 11-oje savivaldybių.

REKLAMA
REKLAMA

Į nemokamas konsultacijas kviečiami tiek jau veikiančių ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai, specialistai, tiek asmenys, norintys steigti naujas įstaigas ar grupes, savivaldybių, seniūnijų atstovai, visi, kurie domisi naujų vaikų darželių ar grupių steigimu.

REKLAMA

Konsultantai dalyviams pateiks konkrečios savivaldybės ikimokyklinio ugdymo analizę, patars, kaip įsteigti naują vaikų darželio ar grupę jau veikiančioje įstaigoje, kokios problemos iškyla ugdant vaikus su specialiaisiais ugdymosi poreikiais, kokia turi būti grupė patiems mažiausiesiems, kokie dokumentai reikalingi ir kt.

Į konsultacijas galima užsiregistruoti telefonu (8 5) 264 94 45 arba el. paštu [email protected] Reikia parašyti, į kurį centrą rengiamasi atvažiuoti. Kadangi konsultacijos vyks 11-oje savivaldybių, į renginius kviečiami atvykti ir kaimyninių savivaldybių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Konsultacijos vyks:

8 d. 13–17 val. Biržų pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centre (Vytauto g. 32).

9 d. 13–17 val. Utenos švietimo centre (Maironio g. 12).

15 d. 11–15 val.  Raseinių švietimo centre (T. Daugirdo g. 7).

22 d. 11–15 val. Šiaulių lopšelyje-darželyje „Trys nykštukai“ (Tilžės g. 41).

23 d. 13–17 val. Mažeikių švietimo centre (Ventos g. 8).

24 d. 11–15 val. Tauragės pagalbos mokytoju ir mokiniui centre (K. Donelaičio g. 21).

28 d. 11–15 val. Vilniaus miesto savivaldybės 215 salėje (Konstitucijos pr. 3).

29 d. 11–15 val. Panevėžio pedagogų švietimo centre (Topolių al. 12).

30 d. 11–15 val. Klaipėdos švietimo centre (Herkaus Manto g. 77).

31 d. 11–15 val. Alytaus lopšelyje-darželyje „Putinėlis“ (Putinų g. 18).

Konsultacija vyks ir Kaune, vieta ir laikas dar derinami.

Konsultacijos rengiamos vykdant ES struktūrinių fondų remiamą projektą „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtra“. Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centro administruojamas projektas „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo plėtra“ truks iki 2015 metų sausio. Jo tikslas – didinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumą ir įvairovę, ypač kaimo gyvenamosiose vietovėse, mažinant socialinę atskirtį ir skirtumus tarp savivaldybių. Taip pat siekiama užtikrinti lanksčias ir kokybiškas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo paslaugas, reikiamą švietimo pagalbą, atsižvelgiant į individualius vaikų ugdymosi poreikius. Projekto partneriai yra visos šalies savivaldybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų