REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio popietę, nepabūgę sniego, vėjo ir šalčio, Viršuliškių mikrorajono gyventojai ir TTVAM studentai tradiciškai susirinko prie seniūnijos pastato paminėti užgavėnių ir prisišaukti pavasarį. Gausiai susirinkusiems žmonėms neleido nuobodžiauti Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės liaudiškų šokių ansamblis „Neris“ , kurie išjudino susirinkusiuosius smagiais šokiais ir linksmindami šmaikščiais kostiumais. Jiems antrino karininkų ansambliai „Vingrė“ ir „Vilnelė“.

REKLAMA
REKLAMA

Nespėję atgauti kvapo, žmonės buvo paraginti sudalyvauti virvės traukimo rungtyje, o nugalėjusi komanda buvo apdovanota saldžiais prizais. Linksmybes ir šokius padėjo vesti kaimynystėje įsikūrusios Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos Studentų atstovybės nariai , o Lietuvos kariuominės savonoriai svečius vaišino karšta arbata ir blynais.

REKLAMA

Smagius susirinkusiųjų šokius pertraukė nuožmi Lašininio ir Kanapinio kova. Vaikai nesnaudė ir puolė gelbėti Kanapinį. Bendromis jėgomis, Lašininis buvo nugalėtas ir nedorėliui teko slėptis iki kitos žiemos. Švęsdami pergalę, trypdami ratu ir beskanduodami „Žiema, Žiema, bėk iš kiemo“ žmonės bandė galūtinai išvaryti šaltį,o seniūno pavaduotojo V. Morkūno inicitiava buvo uždegta užgavienių Kotrė.

Žiema priešinosi, kilo stipri pūga, bet persirengėliai nekėtino nusileisti, šūkius skandavo vis garsiau. Galų gale, Kotrė sudegė ir taip skelbė pergalę prieš žiemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų