REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lyginant su praėjusiais metais, šiemet beveik dvigubai išaugo besidraudžiančių jaunuolių skaičius – 7 iš 10 nurodė besinaudojantys arba anksčiau naudojęsi draudimo paslaugomis. Populiariausias tarp jaunimo išlieka kelionės draudimas, kurį įsigijo du trečdaliai apsidraudusiųjų. Taip pat jaunimas vis noriau lanko kaimynines valstybes. Tai parodė Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) ir draudimo bendrovės „Seesam Lietuva“ užsakymu atliktas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Seesam Lietuva“ administracijos direktorės Brigitos Blavaščiūnienės teigimu, padidėjęs jaunimo dėmesys savo turto ir sveikatos saugumui yra didesnių pokyčių pradžia. „Šiemet jau daugiau nei pusė į užsienį išsiruošusių jaunuolių įsigijo kelionės draudimą. Jaunų žmonių socialinė padėtis ir gyvenimo būdas nulemia, kad kitos draudimo rūšys jiems būna mažiau aktualios. Tačiau matomos tendencijos renkantis kelionės draudimą leidžia tikėtis, kad šiai kartai subrendus bei įgijus daugiau turto, bendras visuomenės požiūris į turto ir sveikatos apsaugą taps ženkliai atsakingesnis,“ – prognozuoja B. Blavaščiūnienė.

REKLAMA

Tyrimo rezultatai taip pat atskleidė besikeičiančius jaunimo keliavimo įpročius. Keliautojų geografijoje labiausiai mėgstamos išlieka Europos Sąjungos šalys. Jas besirenkantys nurodė trys ketvirtadaliai apklaustųjų, t.y. beveik tiek pat, kiek ankstesniais metais. Pastebima, kad šiemet populiaresnės tapo išvykos į kaimynines valstybes – Lenkiją, Latviją, Baltarusiją, Rusiją. Praėjusiais metais po jas keliavę teigė 19 proc. tyrimo dalyvių, o šiemet – beveik trečdalis apklaustųjų. Tyrimo duomenimis, šiemet iki 29 proc. sumažėjo į ne kaimynines ir ne Europos Sąjungos šalis vykstančių keliautojų dalis (pernai ji siekė 39 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien jaunimui sudarytos labai palankios sąlygos keliauti Europos Sąjungoje: atviros sienos, pasiūlymai pigiems skrydžiams, kelionėms traukiniais, autobusais, kitomis transporto priemonėmis leidžia jauniems žmonėms kur kas dažniau plėsti tarpkultūrinį akiratį, lengviau, greičiau ir patogiau pasiekti tikslines šalis. Taip pat auga jaunų žmonių sąmoningumas ir atsakomybės jausmas – akivaizdu, kad jie daug aktyviau domisi draudimo bendrovių siūlomomis paslaugomis ir savo saugumu kelionės metu“, – sako LiJOT prezidentė Loreta Senkutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakitus jaunų keliautojų geografijai, keičiasi ir pasirenkamos transporto priemonės. Nors jauni žmonės vis dar dažniausiai kelionės tikslą pasiekia lėktuvais, šią transporto priemonę populiarumu vejasi sausumos transportas. Keliaujančių lėktuvais šiemet buvo dešimtadaliu mažiau nei pernai (63 proc.), o pasirinkusiųjų automobilius padaugėjo beveik dvigubai (iki 60 proc.). Taip pat beveik pusė apklaustųjų rinkosi autobusus – šios transporto priemonės populiarumas augo 14 proc. Mažiausiai populiarios tarp jaunimo išlieka kelionės pakeleivingais automobiliais bei vandens transportu – jas rinkosi kiek mažiau nei po dešimtadalį keliaujančių į užsienį tyrimo dalyvių.

Jaunimas taip pat išsiskiria savo draudimo reikalų tvarkymo įpročiais. Kaip ir vyresniems klientams, daliai jaunuolių draudimo reikalus patogu tvarkyti vykstant pas draudimo atstovą (42 proc.), tačiau vis dėlto dauguma jų renkasi draudimą internetu – tai nurodė 47 proc. tyrimo dalyvių. „Didžiausią jaunimo internetu įsigyjamų paslaugų dalį sudaro kelionės draudimas, nes būtent šią draudimo rūšį patogiausia įsigyti šiuo kanalu,“ – komentuoja B. Blavaščiūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų