Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teriyaki padažas yra nepamainomas Azijos virtuvėje. Jis suteikia mėsai išskirtinį skonį ir aromatą. Prie šio patiekalo puikiai tiks ryžiai ir/ar salotos. O kam patinka itin sūrus maistas, galima dar ir sojų padažo užsipilti. Mėsą galima kepti ir orkaitėje: apie 15 min. 180 C laipsnių temperatūroje. Tik tada padažas apkeps ir mėsą bus truputį sausesnė, bet iš esmės patiekalo tai per daug negadina.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų vištos filė
  • 60 mililitrų teriyaki padažo
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
  • 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pašildyti medų ir sumaišyti su teriyaki ir pomidorų padažu, garstyčiomis ir šaukštu aliejaus.
  2. Mėsą nuplauti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Mėsą sudėti į padažą, išmaišyti ir palikti valandai pasimarinuoti.
  3. Išgriebti mėsą ir nuvarvinti marinatą.
  4. Keptuvėje pakaitinti likusį aliejų, berti vištieną ir kepti, pamaišant, kol pasidengs rusva plutele. Supilti į keptuvę marinatą ir troškinti ant nestiprios ugnies, kol padažas sutirštės, apie 10 min. Pabarstyti sezamo sėklomis ir tiekti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų