Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dangiškasis vasaros malonumas - mano naminiai, rankų darbo ledai.

INGREDIENTAI:

  • 360 mililitrų plakamoji grietinėlė
  • 120 mililitrų pieno
  • 4 vienetai kiaušinių trynių
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 1 vienetas vanilės ankštis
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nedideliame puode ant mažos ugnies virinkite pieną ir 50 g cukraus. Išgremžkite vanilės pupelę ir sumeskite viską į pieną. Labai svarbu – neužvirti pieno.
  2. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi iki gražios šviesios masės. Gautą mišinį supilkite į pieną ir 10-15 minučių virkite, dažnai maišydami. Supilkite grietinėlę į atskirą vidutinio dydžio dubenį, ant jo uždėkite sietelį. Per sietelį į grietinėlę supilkite visą mišinį. Gautą masę uždenkite politileno plėvele. Įsitikinkite, kad plėvelė liečia kremą. Leiskite jam atvėsti.
  3. Atvėsusį kremą supilkite į ledų gaminimo aparatą ir naudokitės gamintojo instrukcijomis.
  4. Gautus ledus perpilkite į dubenį ir laikykite šaldiklyje.Pagardinkite ant viršaus braškių uogiene.

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų