Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų cukraus
  • 30 gramų kakavos (milteliai)
  • šiek tiek vanilės (esencija)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 240 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 250 gramų pieniško šokolado
  • šiek tiek druskos
  • 300 gramų burokėlių (virti)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 23 cm kepimo formai reikės:

    1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais.

    2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.

    3. Burokėlius supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės.

    4. Kiaušinius išplakti su cukrumi, aliejumi ir vanilės esencija. Supilti burokėlius ir šokoladą, išmaišyti.

    5. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberti į burokėlių masę, išmaišyti.

    6. Supilti tešlą į formą.

    7. Kepti apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas gali sutrumpėti iki 30 minučių. Tad pagaliuku pradėti tikrinti nuo 30 kepimo minutės.

    8. Iškepusį pyragą išversti iš formos. Palikti šiek tiek ataušti.

    9. Per ta laiką sulaužyti gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinti.

    Karštu šokoladu aplieti pyragą. Valgyti galima iš karto arba palaukti, kol šokoladas sustings.

    P.S. Pyragą galima pertepti uogiene. Aš pertepiau vyšnių uogiene.

    Skanaus.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų cukraus
  • 30 gramų kakavos (milteliai)
  • šiek tiek vanilės (esencija)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 240 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 250 gramų pieniško šokolado
  • šiek tiek druskos
  • 300 gramų burokėlių (virti)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 23 cm kepimo formai reikės:

    1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais.

    2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.

    3. Burokėlius supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės.

    4. Kiaušinius išplakti su cukrumi, aliejumi ir vanilės esencija. Supilti burokėlius ir šokoladą, išmaišyti.

    5. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberti į burokėlių masę, išmaišyti.

    6. Supilti tešlą į formą.

    7. Kepti apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas gali sutrumpėti iki 30 minučių. Tad pagaliuku pradėti tikrinti nuo 30 kepimo minutės.

    8. Iškepusį pyragą išversti iš formos. Palikti šiek tiek ataušti.

    9. Per ta laiką sulaužyti gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinti.

    Karštu šokoladu aplieti pyragą. Valgyti galima iš karto arba palaukti, kol šokoladas sustings.

    P.S. Pyragą galima pertepti uogiene. Aš pertepiau vyšnių uogiene.

    Skanaus.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų