Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- tai patiekalą padarysite unikalesnį, bet tam puikiai tinka ir paprastas baltasis vynas. Vietoje aitriosios paprikos miltelių galite naudoti Sičuano pipirus, tiks tiek marinuoti, tiek džiovinti, jie suteiktų patiekalui daugiau aštrumo, bet jų neturint gerai tiks ir aitriosios paprikos milteliai. Patiekalą galima patiekti su ryžiais ir apibarstyti laiškiniais svogūnais.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų kiaulienos
  • 1 vienetas žaliosios paprikos
  • 1 vienetas raudonosios paprikos
  • 0.5 stiklinės vištienos sultinys
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
  • 4 skiltelės česnakų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai padažo (Šriracha )
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
  • Kepimui:
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti mėsą gabalėliais ir įtrinti druska bei aitriosios paprikos milteliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti mėsą.
  2. Dėti smulkintą česnaką, imbierą, supjaustytas paprikas ir pakepinti kelias minutes.
  3. Dubenėlyje sumaišyti sojų padažą, cukrų, krakmolą, vyną ir vištienos sultinį. Supilti pagamintą padažą į keptuvę su mėsa ir daržovėmis. Dar pakepti 3 min. Pagardinti Šriracha padažu.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų