Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 pakelis tortilijos
  • 600 gramų bulvių (saldžios)
  • 1 vienetas svogūnų (raudoni)
  • 20 gramų kalendrų (šviežia)
  • 2 skardinės pupelių (raudonosios )
  • 70 gramų špinatų
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (saldžiųjų paprikų)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (rūkytos paprikos)
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai paprikų (aitrioji)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai raudonėlių (džiovintas)
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 pakelis tortilijos
  • 600 gramų bulvių (saldžios)
  • 1 vienetas svogūnų (raudoni)
  • 20 gramų kalendrų (šviežia)
  • 2 skardinės pupelių (raudonosios )
  • 70 gramų špinatų
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (saldžiųjų paprikų)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (rūkytos paprikos)
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai paprikų (aitrioji)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai raudonėlių (džiovintas)
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuskutame bulvę ir ją supjaustome mažesniais gabalėliais, sudedame į verdantį vandenį ir verdame, kol suminkštėja. Jai išvirus, sutriname iki vientisos masės, įdedame druskos ir pipirų.
  2. Supjaustome svogūną ir sudedame į puode įkaitintą aliejų. Kepame apie 5 min. Sudedame kuminą, kaitiname dar keletą minučių.
  3. Sudedame pupeles, likusius prieskonius, druską ir pipirus, kepame apie 7 min. Dedame špinatus ir kaitiname dar apie 6 min. Išjungus ugnį, sudedame šviežias kalendras, gerai išmaišome.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
    Kol orkaitė kaista, pradedame daryti buritas. Į tortilijos vidurį įdedame maždaug vieną šaukštą saldžiosios bulvės, ant viršaus - tiek pat pupelių.
  5. Svarbu nepridėti per daug į vidurį, nes po to kils sunkumų juos lankstant. Užlenkite tortilijos šonus, po to viršų ir apačią. Kepkite orkaitėje apie 15 min, kol tortilijos lengvai pagelsta.
    Labai skanu valgyti su šviežiais pomidorais.

Autorius: Aurelija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų