Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas agurkų
  • 1 vienetas avokadų
  • 1 vienetas ryžių (pakuotė)
  • 100 gramų lašišų (sūdyta arba rūkyta)
  • 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
  • šiek tiek vandens
  • 1 vienetas krabų lazdelių (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai reikės 1 pakuotės nori lapų (dumblių lapų).
    Prieš verdant ryžius, juos 2 kartus nuplauname šaltu vandeniu.
    Ryžius verdame 8 minutes ant didelės ugnies truputį pasūdytame vandenyje (1 stiklinei ryžių - 1,5 stiklinės vandens), tuomet ugnį sumažiname per pusę ir toliau verdame 8 minutes.
    Išvirus ryžiams, juos paliekame brinkti tame pačiame puode 10 min.
    Praėjus 10 min. užpilame ryžių actu, išmaišome ir paliekame atvėsti.
    Ryžiams atvėsus pasiruošiame darbo vietą: bambukinę servetėlę apvyniojame maistine plėvele, o likusius ingridientus supjaustome juostelėmis, šalia bambukinės servetėlės pasidedame indelį su vandeniu.
    Tuomet dedame nori lapą (ant bambukinės servetėlės blizgiąja puse), pašlapiname rankas vandenyje, ant viršaus dedame ryžius, per vidurį norimus ingridientus (avokadas, agurkas, lašiša, krabų lazdelės ir pan.), paliekame 3 cm plotą neapdengtą ryžiais ir, galiausiai, bambukinės servetėlės pagalba viską suformuojame (kad viskas suliptų naudojame vandenį).
    Gavę pailgą „suši“ supjaustome jį į nedidelius ritinėlius.
    Sušiui pagardinti naudojame japonišką sojų padažą, wasbi pastą, marinuotus imbierus bei sezamo sėklas.
    Skanaus.

Autorius: Viktorija D.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas agurkų
  • 1 vienetas avokadų
  • 1 vienetas ryžių (pakuotė)
  • 100 gramų lašišų (sūdyta arba rūkyta)
  • 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
  • šiek tiek vandens
  • 1 vienetas krabų lazdelių (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai reikės 1 pakuotės nori lapų (dumblių lapų).
    Prieš verdant ryžius, juos 2 kartus nuplauname šaltu vandeniu.
    Ryžius verdame 8 minutes ant didelės ugnies truputį pasūdytame vandenyje (1 stiklinei ryžių - 1,5 stiklinės vandens), tuomet ugnį sumažiname per pusę ir toliau verdame 8 minutes.
    Išvirus ryžiams, juos paliekame brinkti tame pačiame puode 10 min.
    Praėjus 10 min. užpilame ryžių actu, išmaišome ir paliekame atvėsti.
    Ryžiams atvėsus pasiruošiame darbo vietą: bambukinę servetėlę apvyniojame maistine plėvele, o likusius ingridientus supjaustome juostelėmis, šalia bambukinės servetėlės pasidedame indelį su vandeniu.
    Tuomet dedame nori lapą (ant bambukinės servetėlės blizgiąja puse), pašlapiname rankas vandenyje, ant viršaus dedame ryžius, per vidurį norimus ingridientus (avokadas, agurkas, lašiša, krabų lazdelės ir pan.), paliekame 3 cm plotą neapdengtą ryžiais ir, galiausiai, bambukinės servetėlės pagalba viską suformuojame (kad viskas suliptų naudojame vandenį).
    Gavę pailgą „suši“ supjaustome jį į nedidelius ritinėlius.
    Sušiui pagardinti naudojame japonišką sojų padažą, wasbi pastą, marinuotus imbierus bei sezamo sėklas.
    Skanaus.

Autorius: Viktorija D.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų