Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 5 valgomieji šaukštai sirupo ((svarainių))
  • 80 gramų sirupo (slyvų mirkymui, (svarainių))
  • 1 litras moliūgų (kepti ir sutrinti į tyrę)
  • 200 gramų grietinės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 vienetas citrinų
  • 200 gramų grietinėlės
  • 40 gramų želė cukraus „multi“
  • 1.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 150 gramų slyvų (džiovintis, kokybiškos)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 5 valgomieji šaukštai sirupo ((svarainių))
  • 80 gramų sirupo (slyvų mirkymui, (svarainių))
  • 1 litras moliūgų (kepti ir sutrinti į tyrę)
  • 200 gramų grietinės
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 vienetas citrinų
  • 200 gramų grietinėlės
  • 40 gramų želė cukraus „multi“
  • 1.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 150 gramų slyvų (džiovintis, kokybiškos)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sutarkuoti sviestą,įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
  2. Slyvas irgi kelias valandas pamirkyti svarainių sirupe.
  3. Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ( 1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių. Išplaktus kiaušimius sumaišyti su grietine, krakmolu ir supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.
  4. Į įkaitintą orkaiti 10 min. įdėti skardą su išklota tešla.
  5. Ištraukti pyrago pagrindą, greitai išdėlioti slyvas ir supilti moliūginį kremą. Kapti dar apie 40 min.- turi visas pyragas iškilti.
  6. Ištrauką iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu.
  7. Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.
  8. Aš pyrago kraštus dar aptepiau glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų cukraus pudros ir citrinos sulčių. Galima papuošti vaisiais.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų