Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 200 gramų cukraus
  • šiek tiek kardamono (6-8 grūdeliai)
  • 100 gramų migdolų (smulkinti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 600 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 20 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    1,5 kg obuolių
    citrinų sulčių
    75 g cukraus
    75 g vanilinio cukraus
    3 arb. š. cinamono miltelių

    Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną. Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį. Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min. Skanaus.

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 200 gramų cukraus
  • šiek tiek kardamono (6-8 grūdeliai)
  • 100 gramų migdolų (smulkinti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 600 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 20 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    1,5 kg obuolių
    citrinų sulčių
    75 g cukraus
    75 g vanilinio cukraus
    3 arb. š. cinamono miltelių

    Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną. Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį. Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min. Skanaus.

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų