Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 0.5 stiklinės graikinių riešutų
  • 150 gramų medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 500 mililitrų grietinėlės (35 % riebumo)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (su kaupu)
  • 200 gramų grietinės
  • 3/5 vieneto kondensuoto pieno (virtas, indelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius ištrinti su cukrumi bei soda.
    Įmaišyti grietinę ir medų. Jei medus susicukravęs, jį pirmiausia reikia ištirpinti vandens vonelėje ar mikrobangėje ir atvėsinti.
    Suberti miltus, stambiai sukapotus riešutus ir išmaišyti.
    Tešlą supilti į formą ir iškepti pagrindą.
    Jei forma mažesnė nei 26 cm skersmens – kepti du pagrindus.
    Kepti apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje. Su mediniu pagaliuku patikrinti ar iškepė. Jei kepinio viršus pradės ruduoti, o tešla viduje dar bus žalia – formos viršų uždengti su folija.
    Kremui grietinėlę išplakti iki standžių putų ir palaipsniui, po 2–3 šaukštus, įmaišyti šaltą virtą kondensuotą pieną (išvirtą ant silpnos ugnies 3 val.).
    Pagrindą (ar pagrindus) ataušinti, perpjauti į dvi dalis ir gausiai pertepti grietininiu kremu su virtu kondensuotu pienu.
    Keli patarimai:
    *Sodą sumaišau pačioje pradžioje su kiaušiniais ir cukrumi. Sodos gesinti nereikia, nes ji sureaguos su medumi ir grietine. Be to, visi produktai sumaišomi labai greitai – per 1 min.
    *Patepti tik formos dugną, sienelių tepti negalima, nes biskvitas iškeps su kupra centre. Patogu formos dugną iškloti folija ar kepimo popieriumi, jį patepti aliejumi be kvapo.
    *Šiam tortui tinka bet koks kremas išskyrus baltymų – geriausiai bet koks sviestinis kremas. Galima išsukti sviestą su virtu kondensuotu pienu, bet su grietinėle tortas gaunasi švelnesnis, lengvesnis. Vietoj kondensuoto pieno galima pabandyti naudoti nugą (konditerijos gaminys su riešutais).
    *Kremui galima naudoti grietinėlę arba grietinę, priklausomai nuo to, kokį skonį norite gauti – saldesnį ar rūgštesnį. Kremą su grietinėle reikia naudoti iškarto po paruošimo. Jis gaunasi skystokas. Jei naudosite labai tirštą grietinę – lakštai gali nepersigerti, reikia įmaišyti dalį skystesnės grietinės į tirštąją. Aš kaimišką grietinę visada skiedžiu su parduotuvine grietine.
    *Pagrindus geriau kepti storesnius, o po to supjaustyti.
    *Pagamintas tortas gali pastovėti 2 dienas šaldytuve, bet geriausias jis būna po 12 val. – grietinėlė labai gerai persigeria, todėl kuo jis ilgiau stovės – tuo plonesnis bus kremo sluoksnelis.
    *Kremu pertepti tik gerai atšalusius lakštus!
    Papuošti galima įvairiai - nuo riešutų drožlių iki šokolado gabaliukų.
    Skanaus!

Autorius: Elinda

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 0.5 stiklinės graikinių riešutų
  • 150 gramų medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 500 mililitrų grietinėlės (35 % riebumo)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (su kaupu)
  • 200 gramų grietinės
  • 3/5 vieneto kondensuoto pieno (virtas, indelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius ištrinti su cukrumi bei soda.
    Įmaišyti grietinę ir medų. Jei medus susicukravęs, jį pirmiausia reikia ištirpinti vandens vonelėje ar mikrobangėje ir atvėsinti.
    Suberti miltus, stambiai sukapotus riešutus ir išmaišyti.
    Tešlą supilti į formą ir iškepti pagrindą.
    Jei forma mažesnė nei 26 cm skersmens – kepti du pagrindus.
    Kepti apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje. Su mediniu pagaliuku patikrinti ar iškepė. Jei kepinio viršus pradės ruduoti, o tešla viduje dar bus žalia – formos viršų uždengti su folija.
    Kremui grietinėlę išplakti iki standžių putų ir palaipsniui, po 2–3 šaukštus, įmaišyti šaltą virtą kondensuotą pieną (išvirtą ant silpnos ugnies 3 val.).
    Pagrindą (ar pagrindus) ataušinti, perpjauti į dvi dalis ir gausiai pertepti grietininiu kremu su virtu kondensuotu pienu.
    Keli patarimai:
    *Sodą sumaišau pačioje pradžioje su kiaušiniais ir cukrumi. Sodos gesinti nereikia, nes ji sureaguos su medumi ir grietine. Be to, visi produktai sumaišomi labai greitai – per 1 min.
    *Patepti tik formos dugną, sienelių tepti negalima, nes biskvitas iškeps su kupra centre. Patogu formos dugną iškloti folija ar kepimo popieriumi, jį patepti aliejumi be kvapo.
    *Šiam tortui tinka bet koks kremas išskyrus baltymų – geriausiai bet koks sviestinis kremas. Galima išsukti sviestą su virtu kondensuotu pienu, bet su grietinėle tortas gaunasi švelnesnis, lengvesnis. Vietoj kondensuoto pieno galima pabandyti naudoti nugą (konditerijos gaminys su riešutais).
    *Kremui galima naudoti grietinėlę arba grietinę, priklausomai nuo to, kokį skonį norite gauti – saldesnį ar rūgštesnį. Kremą su grietinėle reikia naudoti iškarto po paruošimo. Jis gaunasi skystokas. Jei naudosite labai tirštą grietinę – lakštai gali nepersigerti, reikia įmaišyti dalį skystesnės grietinės į tirštąją. Aš kaimišką grietinę visada skiedžiu su parduotuvine grietine.
    *Pagrindus geriau kepti storesnius, o po to supjaustyti.
    *Pagamintas tortas gali pastovėti 2 dienas šaldytuve, bet geriausias jis būna po 12 val. – grietinėlė labai gerai persigeria, todėl kuo jis ilgiau stovės – tuo plonesnis bus kremo sluoksnelis.
    *Kremu pertepti tik gerai atšalusius lakštus!
    Papuošti galima įvairiai - nuo riešutų drožlių iki šokolado gabaliukų.
    Skanaus!

Autorius: Elinda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų