Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų (įdarui)
  • 100 gramų cukraus pudros (įdarui)
  • 65 gramai cukraus (rudasis, tešlai)
  • 3 vienetai kriaušių (įdarui)
  • 2 vienetai kiaušinių (įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai)
  • 250 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 125 gramai sviesto (tešlai)
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės (tešlai)
  • šiek tiek riešutų (įdarui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)
  • 250 gramų maskarponės sūrio (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudėti atšaldytą ir kubeliais supjaustytą sviestą, o taip pat ir visus likusius trapiai tešlai skirtus produktus. Užminkyti tešlą, suvynioti ją į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 30 minučių.
    Apie 2/3 atšaldytos tešlos iškočioti 26 cm skersmens apvaliai kepimo formai, o apie 1/3 tešlos sunaudoti krašteliams. Paruoštą pyrago pagrindą reikia trumpai pakepti. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, ant jo užpilti sausų pupelių ar ryžių, kadangi kepant pyrago apačia pakils, jei ne prispausime.
    Kepti 10 minučių gerai įkaitusioje orkaitėje (180° C), po to išimti kepimo popierių su žirniais ar ryžiais ir leisti atvėsti.
    Paruošti pyrago įdarą. Sumaišyti maskarponės sūrį, cukraus pudrą, kiaušinius, vanilinį cukrų. Išplakti iki vientisos masės.
    Kriaušes nulupti, išimti sėklas, padalinti į dvi dalis ir aptepti citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.
    Maskarponės kremą supilti į pyrago pagrindą. Kriaušių puseles išdėstyti ant kremo ir pabarstyti smulkintais riešutais. Kepti 45 min. 170 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.
    Pyragui vos tik iškepus, kriaušes aptepti apelsinų džemu.

Autorius: Ona M.

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų (įdarui)
  • 100 gramų cukraus pudros (įdarui)
  • 65 gramai cukraus (rudasis, tešlai)
  • 3 vienetai kriaušių (įdarui)
  • 2 vienetai kiaušinių (įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai)
  • 250 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 125 gramai sviesto (tešlai)
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės (tešlai)
  • šiek tiek riešutų (įdarui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)
  • 250 gramų maskarponės sūrio (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudėti atšaldytą ir kubeliais supjaustytą sviestą, o taip pat ir visus likusius trapiai tešlai skirtus produktus. Užminkyti tešlą, suvynioti ją į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 30 minučių.
    Apie 2/3 atšaldytos tešlos iškočioti 26 cm skersmens apvaliai kepimo formai, o apie 1/3 tešlos sunaudoti krašteliams. Paruoštą pyrago pagrindą reikia trumpai pakepti. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, ant jo užpilti sausų pupelių ar ryžių, kadangi kepant pyrago apačia pakils, jei ne prispausime.
    Kepti 10 minučių gerai įkaitusioje orkaitėje (180° C), po to išimti kepimo popierių su žirniais ar ryžiais ir leisti atvėsti.
    Paruošti pyrago įdarą. Sumaišyti maskarponės sūrį, cukraus pudrą, kiaušinius, vanilinį cukrų. Išplakti iki vientisos masės.
    Kriaušes nulupti, išimti sėklas, padalinti į dvi dalis ir aptepti citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.
    Maskarponės kremą supilti į pyrago pagrindą. Kriaušių puseles išdėstyti ant kremo ir pabarstyti smulkintais riešutais. Kepti 45 min. 170 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.
    Pyragui vos tik iškepus, kriaušes aptepti apelsinų džemu.

Autorius: Ona M.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų