tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 30 gramų medaus
  • 3 vienetai obuolių (rūgštūs)
  • 1 vienetas antienos
  • 1 arbatinis šaukštelis antienos (riebalai)
  • 100 gramų batono (skrebučiai)
  • 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
  • 50 mililitrų sojos padažo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
  • 100 gramų razinų
  • 20 gramų romo

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. (6 porcijos)

    Padažui paruošti: 1 anties kepenėlių, 30 ml baltojo vyno, 100 ml kepant susidariusių sulčių, 1 šaukšto įdaro.

    Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti: 400 g virtų bulvių, 100 g miltų, 2 kiaušinių, druskos, žiupsnelio muskatų, 100 g migdolų drožlių.

    Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

    Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

    Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

    Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

    Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

    Skanaus!

    Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt
    (Receptas bei nuotrauka priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui "Lokys")

Autorius: http://www.keptaantis.lt

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 30 gramų medaus
  • 3 vienetai obuolių (rūgštūs)
  • 1 vienetas antienos
  • 1 arbatinis šaukštelis antienos (riebalai)
  • 100 gramų batono (skrebučiai)
  • 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
  • 50 mililitrų sojos padažo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
  • 100 gramų razinų
  • 20 gramų romo

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. (6 porcijos)

    Padažui paruošti: 1 anties kepenėlių, 30 ml baltojo vyno, 100 ml kepant susidariusių sulčių, 1 šaukšto įdaro.

    Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti: 400 g virtų bulvių, 100 g miltų, 2 kiaušinių, druskos, žiupsnelio muskatų, 100 g migdolų drožlių.

    Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

    Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

    Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

    Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

    Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

    Skanaus!

    Gaminkite patys arba užsisakykite iš http://www.keptaantis.lt
    (Receptas bei nuotrauka priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui "Lokys")

Autorius: http://www.keptaantis.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų