Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek juodųjų alyvuogių (be kaulų)
  • 75 mililitrai vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 42 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišyti su druska ir suberti į dubenėlį. Jauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sutrupinti. Iš cukraus, mielių bei 75ml drungno vandens padaryti įmaišalą. Jį supilti į įdubimą. Sumaišyti su nedideliu kiekiu miltų ir uždengus laikyti 10-15min. Kad pakiltų.

    Paskui tešlą dar kartą išminkyti ir iš jos padaryti ritinį. Jį supjaustyti į 14 vienodo storio griežinėlių ir iš jų padaryti rutuliukus. Juos dėti ant skardos, viršų įpjauti kryžmai, uždėti po alyvuogę ir dar palaikyti 20min. , kad pakiltų.
    Orkaitę įkaitinti iki 200˚C temper. Kepti 35 min.

    Iškepama 14 bandelių.

Autorius: Rasa

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek juodųjų alyvuogių (be kaulų)
  • 75 mililitrai vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 42 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišyti su druska ir suberti į dubenėlį. Jauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sutrupinti. Iš cukraus, mielių bei 75ml drungno vandens padaryti įmaišalą. Jį supilti į įdubimą. Sumaišyti su nedideliu kiekiu miltų ir uždengus laikyti 10-15min. Kad pakiltų.

    Paskui tešlą dar kartą išminkyti ir iš jos padaryti ritinį. Jį supjaustyti į 14 vienodo storio griežinėlių ir iš jų padaryti rutuliukus. Juos dėti ant skardos, viršų įpjauti kryžmai, uždėti po alyvuogę ir dar palaikyti 20min. , kad pakiltų.
    Orkaitę įkaitinti iki 200˚C temper. Kepti 35 min.

    Iškepama 14 bandelių.

Autorius: Rasa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų