Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 stiklinės miltai
  • 200 gramų cukraus
  • 200 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 1 vienetas citrinų
  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 1 valgomasis šaukštas kakavos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

INGREDIENTAI:

  • 4 stiklinės miltai
  • 200 gramų cukraus
  • 200 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų
  • 0.5 stiklinės grietinės
  • 1 vienetas citrinų
  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 1 valgomasis šaukštas kakavos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išsukti su cukrumi.
  2. Į grietinę suberti sodą.
  3. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, deti miltus (išsijotus) ir minkyti tešlą.
  4. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniūžuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
  5. Gaminame "dažus" grybukams. Kiaušinio baltymą išsukti dubenyje su cukraus pudra. Sukti ilgai, kokias 10 minučių, kol iš gelsvoko pasidarys ryškiai baltas, kad būtų tokia tiršta masė.
  6. Masę padalinti pusiau, į vieną dalį įpilti citrinos sulciu (pagal skonį, kad būtų saldžiarūgštis), į kitą įmaišyti kakavos. kotukus apibarstyti aguonomis.
  7. Iškeptus grybukus dažyti: galvas rudai, o kotus baltai.

Autorius: Ingrida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų