Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek kefyro (2/3)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    200 g mocarelos,
    200 g fetos,
    200 g fermentinio sūrio,
    1 kiaušini,
    šaukštas lydyto sviesto
    žalumynų (petražolių, krapų)
    2-3 česnako skiltelės
    maltų pipirų
    druskos

    Kepimo miltelius suberkit į kefytą ir gerai išmaišykite. Miltus nusijokte į indą, viduryje padarykite duobutę, supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir užminkykite nekietą tešlą. Ją uždenkite ir palaikykite apie pusvalandį kad išbrinktų.
    Sūrius sutarkuokite rupia tarka. Įmušite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, berkite smulkintus žalumynus, pipirus ir įspauskite česnakus. Įdaras turi būti sūrokas, pasūdykite. Tešlą dar kartą paminkykite, jei limpa įberkite miltų. Ją padalykite į 4 dalis ir iškočiokite lėkštės dydžio paplotėlius. Į kiekvieno vidurį sudėkite po ketvirtadalį įdaro. Atsargiai pakelkite paplotėlių kraštus, suglauskite juos, kad suliptų. Suimkite visus kraštus, gerai sulipdykite ir lengvai spustelėkite į viršų. Paplotėlius pakočiokite iš abiejų pusių iki piršto storio papločių.
    Paplotėlius į su aliejumi įkaitintą keptuvę dėkite siūle žemyn, uždenkite ir kepkite pora minučių, tada apverskite ir pakepkite neuždengtus. Kol visi iškeps, kad neatauštų laikykite iki 60 C įkaitintoje orkaitėje. Paplotėlius tiekite karštus.

Autorius: Sandrius

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek kefyro (2/3)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    200 g mocarelos,
    200 g fetos,
    200 g fermentinio sūrio,
    1 kiaušini,
    šaukštas lydyto sviesto
    žalumynų (petražolių, krapų)
    2-3 česnako skiltelės
    maltų pipirų
    druskos

    Kepimo miltelius suberkit į kefytą ir gerai išmaišykite. Miltus nusijokte į indą, viduryje padarykite duobutę, supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir užminkykite nekietą tešlą. Ją uždenkite ir palaikykite apie pusvalandį kad išbrinktų.
    Sūrius sutarkuokite rupia tarka. Įmušite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, berkite smulkintus žalumynus, pipirus ir įspauskite česnakus. Įdaras turi būti sūrokas, pasūdykite. Tešlą dar kartą paminkykite, jei limpa įberkite miltų. Ją padalykite į 4 dalis ir iškočiokite lėkštės dydžio paplotėlius. Į kiekvieno vidurį sudėkite po ketvirtadalį įdaro. Atsargiai pakelkite paplotėlių kraštus, suglauskite juos, kad suliptų. Suimkite visus kraštus, gerai sulipdykite ir lengvai spustelėkite į viršų. Paplotėlius pakočiokite iš abiejų pusių iki piršto storio papločių.
    Paplotėlius į su aliejumi įkaitintą keptuvę dėkite siūle žemyn, uždenkite ir kepkite pora minučių, tada apverskite ir pakepkite neuždengtus. Kol visi iškeps, kad neatauštų laikykite iki 60 C įkaitintoje orkaitėje. Paplotėlius tiekite karštus.

Autorius: Sandrius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų