Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 ir 1/3 stiklinės vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovintas, grūstas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi bei mielėmis ir palikti maždaug 15 min., kad suputotų.
    Tuomet įmaišyti 2 šaukštus aliejaus ir 1 šaukštelį druskos.
    Mišinį maišant su mentele palengva berti miltus ir minkyti kol gausis vientisa kočiojimui tinkanti tešla (likusius miltus panauti kočiojimui).
    Gautą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti rankšluostuku ir palikti šiltai maždaug 1 val., kad pakiltų.
    Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedais ir pakepinti keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Kepinamus svogūnus pagardinti raudonėliu, druska bei pipirais.
    Pakilusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus storesnius blynus.
    Gautus blynus patepkite aliejumi ir apkepkite grilyje.
    Abiems pusėms apkepus sudėkite ant viršaus svogūnus ir dar pakepinkite apie 5-6 min.
    Patiekite šiltas, kaip užkandį.
    Skanaus.

Autorius: Laima

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 ir 1/3 stiklinės vandens (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovintas, grūstas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi bei mielėmis ir palikti maždaug 15 min., kad suputotų.
    Tuomet įmaišyti 2 šaukštus aliejaus ir 1 šaukštelį druskos.
    Mišinį maišant su mentele palengva berti miltus ir minkyti kol gausis vientisa kočiojimui tinkanti tešla (likusius miltus panauti kočiojimui).
    Gautą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti rankšluostuku ir palikti šiltai maždaug 1 val., kad pakiltų.
    Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedais ir pakepinti keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Kepinamus svogūnus pagardinti raudonėliu, druska bei pipirais.
    Pakilusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus storesnius blynus.
    Gautus blynus patepkite aliejumi ir apkepkite grilyje.
    Abiems pusėms apkepus sudėkite ant viršaus svogūnus ir dar pakepinkite apie 5-6 min.
    Patiekite šiltas, kaip užkandį.
    Skanaus.

Autorius: Laima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų