Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 5 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (ir raudonėliai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kakavos
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
  • 2 vienetai morkų
  • 2 vienetai paprikų
  • 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelių)
  • 3 vienetai svogūnų
  • 150 gramų kiaulienos kumpio
  • 300 gramų kiaulės faršo (naminis)
  • 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų konservuotų kukurūzų
  • 200 gramų konservuotų pupelių
  • šiek tiek druskos
  • 600 mililitrų sultinio ((galima ir užvirintą vandenį, o jeigu norite, galite ir nenaudoti sultinio ar vandens))
  • 2 vienetai čili pipirų (pipirai)
  • 120 gramų sūris („Džiugas“)
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Greitasis čili troškinys arba geriausia sriubytė vyrams po gero baliaus.
    Būsiu atviras - vos atsibudus po geriausio draugo gimtadienio, sveikatos nebuvo visai, o man macnesnė ar aštresnė sriuba visą blogį organizme pramuša.
    Ją verdu labai dažnai (tai nereiškia, jog dažnai geriausio draugo gimtadieniai vyksta), taip pat ši sriuba yra tobula šaltais žiemos vakarais.
    Kadangi tikrą čili reikėtų virti apie 4-6 valandas, tad šį kartą pridedu greitojo čili varianto receptą.
    Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 4-5 porcijos.
    Prie čili troškinio dar reikės itališkos duonos „Čiabata“ (arba kitos baltos duonos) ir mėlynojo pelėsinio sūrio.
    Gerai įkaitinus puodą supilti į jį alyvuogių aliejų.
    Kai aliejus pradeda burbuliuoti dėti supjaustytus svogūnus, o po trijų minučių šiaudeliais supjaustytas morkas ir patroškinti dar apie 4 min.
    Kai morkos ir svogūnai įgauna aukso atspalvį dėti susmulkintus česnakus bei čili pipirus ir viską išmaišius patroškinti 5 min.
    Po 5 min. dėti kiaulienos faršą, viską gerai išmaišyti ir uždengus puodą palikti troškintis 10 min.
    Faršui pasitroškinus sudėti šviežiai grūstą druską bei pipirus, kuminą, cinamoną, kalendrą ir raudonėlį, viską gerai išmaišyti ir troškinti dar apie 8 min.
    Tada supilti užvirintą sultinį (arba vandenį), sudėti čiobrelius, kakavą bei griežinėliais supjaustytą kiaulienos kumpį ir atidengus patroškinti dar 12 min. (nuo šiol troškinti atidengus puodą).
    Praėjus 12 min. sudėti stambiai pjaustytą papriką ir patroškinti dar apie 5 min.
    Galiausiai sudėti susmulkintus pomidorus, konservuotus kukurūzus bei konservuotas pupeles.
    Dabar galite pasirinkti vieną iš dviejų būdų:
    1) Virti apie 50 min., o per tą laiką vanduo išgaruos ir turėsite tirštą sriubą/troškinį, bet tuomet pupeles ir kukurūzus sudėti likus 20 min. iki virimo pabaigos;
    2) Virti iki 20 min. ir valgyti kaip tikrą sriubą.
    Prieš valgant, užtarkuoti „Džiugo“ sūrio.
    Prie čili troškinio/sriubos tinka čiabata ar kita balta duona užkepta mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
    Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros ir 4 min. pakepinti ant skardos sudėtas duonos riekeles, o po to apversti riekeles, uždėti pelėsinį sūrį ir pašauti į orkaitę dar 5 min.
    P.S. Nebijokite dėti kakavos ir cinamono - pamatysite, kaip cinamonas „čiliuko“ aštrumui suteiks švelnumo, o kakava šiokio tokio brandumo.
    Bon appetit!

Autorius: Mindaugas

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 5 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (ir raudonėliai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kakavos
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
  • 2 vienetai morkų
  • 2 vienetai paprikų
  • 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelių)
  • 3 vienetai svogūnų
  • 150 gramų kiaulienos kumpio
  • 300 gramų kiaulės faršo (naminis)
  • 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų konservuotų kukurūzų
  • 200 gramų konservuotų pupelių
  • šiek tiek druskos
  • 600 mililitrų sultinio ((galima ir užvirintą vandenį, o jeigu norite, galite ir nenaudoti sultinio ar vandens))
  • 2 vienetai čili pipirų (pipirai)
  • 120 gramų sūris („Džiugas“)
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Greitasis čili troškinys arba geriausia sriubytė vyrams po gero baliaus.
    Būsiu atviras - vos atsibudus po geriausio draugo gimtadienio, sveikatos nebuvo visai, o man macnesnė ar aštresnė sriuba visą blogį organizme pramuša.
    Ją verdu labai dažnai (tai nereiškia, jog dažnai geriausio draugo gimtadieniai vyksta), taip pat ši sriuba yra tobula šaltais žiemos vakarais.
    Kadangi tikrą čili reikėtų virti apie 4-6 valandas, tad šį kartą pridedu greitojo čili varianto receptą.
    Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 4-5 porcijos.
    Prie čili troškinio dar reikės itališkos duonos „Čiabata“ (arba kitos baltos duonos) ir mėlynojo pelėsinio sūrio.
    Gerai įkaitinus puodą supilti į jį alyvuogių aliejų.
    Kai aliejus pradeda burbuliuoti dėti supjaustytus svogūnus, o po trijų minučių šiaudeliais supjaustytas morkas ir patroškinti dar apie 4 min.
    Kai morkos ir svogūnai įgauna aukso atspalvį dėti susmulkintus česnakus bei čili pipirus ir viską išmaišius patroškinti 5 min.
    Po 5 min. dėti kiaulienos faršą, viską gerai išmaišyti ir uždengus puodą palikti troškintis 10 min.
    Faršui pasitroškinus sudėti šviežiai grūstą druską bei pipirus, kuminą, cinamoną, kalendrą ir raudonėlį, viską gerai išmaišyti ir troškinti dar apie 8 min.
    Tada supilti užvirintą sultinį (arba vandenį), sudėti čiobrelius, kakavą bei griežinėliais supjaustytą kiaulienos kumpį ir atidengus patroškinti dar 12 min. (nuo šiol troškinti atidengus puodą).
    Praėjus 12 min. sudėti stambiai pjaustytą papriką ir patroškinti dar apie 5 min.
    Galiausiai sudėti susmulkintus pomidorus, konservuotus kukurūzus bei konservuotas pupeles.
    Dabar galite pasirinkti vieną iš dviejų būdų:
    1) Virti apie 50 min., o per tą laiką vanduo išgaruos ir turėsite tirštą sriubą/troškinį, bet tuomet pupeles ir kukurūzus sudėti likus 20 min. iki virimo pabaigos;
    2) Virti iki 20 min. ir valgyti kaip tikrą sriubą.
    Prieš valgant, užtarkuoti „Džiugo“ sūrio.
    Prie čili troškinio/sriubos tinka čiabata ar kita balta duona užkepta mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
    Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros ir 4 min. pakepinti ant skardos sudėtas duonos riekeles, o po to apversti riekeles, uždėti pelėsinį sūrį ir pašauti į orkaitę dar 5 min.
    P.S. Nebijokite dėti kakavos ir cinamono - pamatysite, kaip cinamonas „čiliuko“ aštrumui suteiks švelnumo, o kakava šiokio tokio brandumo.
    Bon appetit!

Autorius: Mindaugas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų