Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekam ne paslaptis, kad esu įsimylėjęs Graikiją iki ausų ir tiesiog dievinu Graikijos virtuvę, kurią pamilau tą dieną, kai pirmą kartą apsilankiau Graikijoje ir paragavau vietinių patiekalų. Tai buvo "mano maistas". Tad šitas receptas ir yra klasikinės graikiškos salotos.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai pomidorų pastos
  • 2 vienetai ilgavaisių agurkų
  • 200 gramų feta sūrio
  • 50 gramų žaliųjų alyvuogių (arba juodųjų)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai

Paruošimo laikas: Apie 10 min.

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuplauti pomidorus ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Išpjauti sėklas ir pašalinti sultis.
  2. Agurkus nuplauti ir nulupti. Perpjauti išilgai ir šaukšteliu išgremžti sėklas, kad vėliau salotose nesusidarytų skysčio, bei supjaustyti kubeliais.
  3. Alyvuoges galima supjaustyti smulkiau, arba sudėti sveikas. Man labiau patinka žaliosios alyvuogės dėl sodresnio skonio. Tačiau galima naudoti ir juodąsias. Aš rinkausi konservuotas.
  4. Supjaustyti fetos sūrį mažais kubeliais.
  5. Viską išmaišyti ir įberti druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Iš dar kartą viską gerai išmaišyti ir pabarstyti džiovintais raudonėliais. Raudonėliai yra Nr.1. prieskonis Graikijoje ir jo dedama... beveik į visus patiekalus.
  6. Tinka prie visų graikiškų patiekalų. O ypač vasarą, nes tai labai gaivios salotos. Taip pat į šias salotas galima dėti svogūnų ir paprikų jei norisi.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų