Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai gerai žinomas Mongolijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra gan aštrokas ir sūrokas.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų ėrienos
  • 2 skiltelės česnakų (smulkintų)
  • Marinatui:
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolas
  • 0.5 valgomojo šaukšto sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (šviesaus)
  • 1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno
  • Padažui:
  • 3 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolas
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsaus)
  • 1.5 valgomojo šaukšto sambal oelak padažas
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo (šviesaus)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai hoisin padažas
  • 2 arbatiniai šaukšteliai baltojo vyno
  • 3/4 stiklinės vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus
  • Kepimui:
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su soda, krakmolu, šviesiuoju sojų padažu ir baltuoju vynu. Marinuoti 2-24 val.
  2. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus: 3 valg. š. krakmolo, 2 valg. š. tamsiojo sojų padažo, 1 valg. š. šviesiojo sojų padažo, Sambal Oelak, hoisin padažo, baltojo vyno, vandens ir sezamų aliejaus.
  3. Pakepinti smulkintus česnakus keptuvėje įkaitintame aliejuje. Pridėti mėsą ir gerai iškepti. Tuomet supilti padažą ir dar pakepinti kol sutirštės. Patiekti su ryžiais.

PATARIMAI:

"Hoisin" padažą galima pasigaminti namuose: sumaišyti 1 šaukštą sojų padažo, 1 šaukštą rudojo cukraus, 2 šaukštus ryžių acto, 1 skiltelę tarkuoto česnako, 2 šaukštus sezamų aliejaus, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir 1 šaukštelį aitriųjų paprikų padažo.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų