Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
Naujas komentaras
Skaityti visus komentarus (
0
) Maistas / 2022.02.15 07:42 / Šaltinis: Gaspadine.lt
INGREDIENTAI:
- 1/3 stiklinės bulvių (saldžiosios, supjaustytos)
- 1.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai svogūnų (smulkinti)
- 85 gramai jautienos faršo
- 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
- 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
- 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
- 15 valgomųjų šaukštų vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/4 stiklinės sviesto (supjaustytas gabaliukais)
- 2 valgomieji šaukštai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišome miltus su cukrumi bei 0,5 šaukštelio druskos ir sutriname su sviestu iki trupunių.
Tuomet įmaišome 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus vandens ir išminkome vientisą tešlą.
Gautą tešlą padedame 2 h į šaldytuvą.
Tuomet pasigaminame įdarą.
Įkaitiname gilioje troškintuvėje aliejų ir maišant apie 3 min. pakepiname jame susmulkintą svogūną ir česnaką.
Sudedame į troškintuvę jautieną ir kepiname apie 20-30 min., kol mėsa apskrunda.
Apkepus mėsai sudedame smulkintas saldžiąsias bulves, supilame likusį vandenį, sojos padažą, paskaniname prieskoniais ir kepiname kol bulvės suminkštėja.
Tuomet sudedame razinas ir patroškiname dar apie 2 min.
Viską ištroškinus nuimame nuo ugnies ir patriname šiek tiek bulves, kad neliktų stambesnių gabalėlių.
Atšaldytą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
Atšilusią tešlą padaliname į maždaug 12 gabalėlių ir iškočiojame juos į storesnius blynelius.
Kiekvieno blynelio viduryje dedame po šaukštą įdaro ir sulipiname plaktais kiaušinių baltymais pateptus tešlos kraštus.
Paruoštus pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusius iki kambario temperatūros.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1/3 stiklinės bulvių (saldžiosios, supjaustytos)
- 1.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai svogūnų (smulkinti)
- 85 gramai jautienos faršo
- 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
- 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
- 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
- 1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
- 15 valgomųjų šaukštų vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/4 stiklinės sviesto (supjaustytas gabaliukais)
- 2 valgomieji šaukštai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišome miltus su cukrumi bei 0,5 šaukštelio druskos ir sutriname su sviestu iki trupunių.
Tuomet įmaišome 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus vandens ir išminkome vientisą tešlą.
Gautą tešlą padedame 2 h į šaldytuvą.
Tuomet pasigaminame įdarą.
Įkaitiname gilioje troškintuvėje aliejų ir maišant apie 3 min. pakepiname jame susmulkintą svogūną ir česnaką.
Sudedame į troškintuvę jautieną ir kepiname apie 20-30 min., kol mėsa apskrunda.
Apkepus mėsai sudedame smulkintas saldžiąsias bulves, supilame likusį vandenį, sojos padažą, paskaniname prieskoniais ir kepiname kol bulvės suminkštėja.
Tuomet sudedame razinas ir patroškiname dar apie 2 min.
Viską ištroškinus nuimame nuo ugnies ir patriname šiek tiek bulves, kad neliktų stambesnių gabalėlių.
Atšaldytą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
Atšilusią tešlą padaliname į maždaug 12 gabalėlių ir iškočiojame juos į storesnius blynelius.
Kiekvieno blynelio viduryje dedame po šaukštą įdaro ir sulipiname plaktais kiaušinių baltymais pateptus tešlos kraštus.
Paruoštus pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusius iki kambario temperatūros.
Skanaus.
REKLAMA
× Pranešti klaidą
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
toliau skaitykite
× Pranešti klaidą