Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1/3 stiklinės bulvių (saldžiosios, supjaustytos)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 valgomieji šaukštai svogūnų (smulkinti)
  • 85 gramai jautienos faršo
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
  • 15 valgomųjų šaukštų vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/4 stiklinės sviesto (supjaustytas gabaliukais)
  • 2 valgomieji šaukštai razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišome miltus su cukrumi bei 0,5 šaukštelio druskos ir sutriname su sviestu iki trupunių.
    Tuomet įmaišome 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus vandens ir išminkome vientisą tešlą.
    Gautą tešlą padedame 2 h į šaldytuvą.
    Tuomet pasigaminame įdarą.
    Įkaitiname gilioje troškintuvėje aliejų ir maišant apie 3 min. pakepiname jame susmulkintą svogūną ir česnaką.
    Sudedame į troškintuvę jautieną ir kepiname apie 20-30 min., kol mėsa apskrunda.
    Apkepus mėsai sudedame smulkintas saldžiąsias bulves, supilame likusį vandenį, sojos padažą, paskaniname prieskoniais ir kepiname kol bulvės suminkštėja.
    Tuomet sudedame razinas ir patroškiname dar apie 2 min.
    Viską ištroškinus nuimame nuo ugnies ir patriname šiek tiek bulves, kad neliktų stambesnių gabalėlių.
    Atšaldytą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
    Atšilusią tešlą padaliname į maždaug 12 gabalėlių ir iškočiojame juos į storesnius blynelius.
    Kiekvieno blynelio viduryje dedame po šaukštą įdaro ir sulipiname plaktais kiaušinių baltymais pateptus tešlos kraštus.
    Paruoštus pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
    Kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Patiekiame atvėsusius iki kambario temperatūros.
    Skanaus.

Autorius: Austėja

INGREDIENTAI:

  • 1/3 stiklinės bulvių (saldžiosios, supjaustytos)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 valgomieji šaukštai svogūnų (smulkinti)
  • 85 gramai jautienos faršo
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 1 ir 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo
  • 15 valgomųjų šaukštų vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/4 stiklinės sviesto (supjaustytas gabaliukais)
  • 2 valgomieji šaukštai razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišome miltus su cukrumi bei 0,5 šaukštelio druskos ir sutriname su sviestu iki trupunių.
    Tuomet įmaišome 1 kiaušinio trynį, 5 šaukštus vandens ir išminkome vientisą tešlą.
    Gautą tešlą padedame 2 h į šaldytuvą.
    Tuomet pasigaminame įdarą.
    Įkaitiname gilioje troškintuvėje aliejų ir maišant apie 3 min. pakepiname jame susmulkintą svogūną ir česnaką.
    Sudedame į troškintuvę jautieną ir kepiname apie 20-30 min., kol mėsa apskrunda.
    Apkepus mėsai sudedame smulkintas saldžiąsias bulves, supilame likusį vandenį, sojos padažą, paskaniname prieskoniais ir kepiname kol bulvės suminkštėja.
    Tuomet sudedame razinas ir patroškiname dar apie 2 min.
    Viską ištroškinus nuimame nuo ugnies ir patriname šiek tiek bulves, kad neliktų stambesnių gabalėlių.
    Atšaldytą tešlą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
    Atšilusią tešlą padaliname į maždaug 12 gabalėlių ir iškočiojame juos į storesnius blynelius.
    Kiekvieno blynelio viduryje dedame po šaukštą įdaro ir sulipiname plaktais kiaušinių baltymais pateptus tešlos kraštus.
    Paruoštus pyragėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
    Kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Patiekiame atvėsusius iki kambario temperatūros.
    Skanaus.

Autorius: Austėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų