Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų abrikosų (džiovinti)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 0.5 stiklinės slyvų (džiovinti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 6 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 0.5 kilogramo varškės
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 0.5 stiklinės razinų
  • 0.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau).
    Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai.
    Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma.
    Tada dedama grietinė bei valininis cukrus.
    Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami.
    Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę.
    Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą.
    Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio).
    Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene.
    Skanaus!

Autorius: Žiežula

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų abrikosų (džiovinti)
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 0.5 stiklinės slyvų (džiovinti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 0.5 stiklinės pieno
  • 6 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 0.5 kilogramo varškės
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 0.5 stiklinės razinų
  • 0.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau).
    Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai.
    Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma.
    Tada dedama grietinė bei valininis cukrus.
    Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami.
    Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę.
    Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą.
    Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio).
    Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene.
    Skanaus!

Autorius: Žiežula

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų