Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 50 gramų migdolų (kapoti arba lazdyno riešutai)
- 2 vienetai kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 130 gramų pieno (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 130 gramų sviesto (tirpintas)
- 100 gramų razinų
- 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
- 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Moliniame dubenyje sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti 100 g tirpinto drungno sviesto, drungną pieną ir įmušti kiaušinius. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos. Iškočioti tešlą 45-35 cm stačiakampiu ir aptepti 30 g minkšto sviesto. Pasiruošti priedą: sumaišyti razinas su likusiais 50 g cukraus, antruoju pakeliu vanilinio cukraus, kapotais riešutais ir apibarstyti tešlą. Viską suvynioti ir supjaustyti 1,5 cm storio riekelėmis. Jas sudėlioti ant sviestu pateptos skardos. Vėl padėti šiltai, kol bandelės pakils dvigubai. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 laipsnių ir kepti 15-20 min. Skanaus!
Patarimas: iškepusias bandeles galima aptepti cukraus glajumi (sumaišyti 175 g cukraus pudros su 2 šaukštais citrinų sulčių)
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 50 gramų migdolų (kapoti arba lazdyno riešutai)
- 2 vienetai kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 130 gramų pieno (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 130 gramų sviesto (tirpintas)
- 100 gramų razinų
- 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
- 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Moliniame dubenyje sumaišyti miltus su mielėmis. Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti 100 g tirpinto drungno sviesto, drungną pieną ir įmušti kiaušinius. Mikseriu su antgaliu tešlai viską maišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos. Iškočioti tešlą 45-35 cm stačiakampiu ir aptepti 30 g minkšto sviesto. Pasiruošti priedą: sumaišyti razinas su likusiais 50 g cukraus, antruoju pakeliu vanilinio cukraus, kapotais riešutais ir apibarstyti tešlą. Viską suvynioti ir supjaustyti 1,5 cm storio riekelėmis. Jas sudėlioti ant sviestu pateptos skardos. Vėl padėti šiltai, kol bandelės pakils dvigubai. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 laipsnių ir kepti 15-20 min. Skanaus!
Patarimas: iškepusias bandeles galima aptepti cukraus glajumi (sumaišyti 175 g cukraus pudros su 2 šaukštais citrinų sulčių)
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą