Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (žievelė)
  • 100 gramų cukraus pudros
  • šiek tiek cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 0.5 kilogramo kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto (ar margarinas)
  • 30 gramų mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 50 g miltų ir šaukštas cukraus sumaišoma su mielėmis, užpilama trupučiu šilto pieno, palaikoma, kad pakiltų. Kiaušinių tryniai ir kiaušiniai ištrinami su cukraus pudra, supilamos mielės, įberiama druskos, tarkuotos citrinos žievelės. Į masę supilamas likęs pienas, suberiami miltai ir užminkoma tešla. Vėliau supilamas tirpintas sviestas ir dar sykį tešla pakildinama.
    Daromos apvalios bandelės, jos dedamos į aliejumi pateptą skardą ir dar pakildinamos. Tada aptepamos išplaktu kiaušiniu, apibarstomos cukrumi ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų