Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuostabaus purumo ir minkštumo rikotos keksiukai. Norint išgauti ryškesnę rožinę spalvą, galima naudoti maistinius dažus. Aš pasirinkau aviečių miltelius, kurie taip pat suteikia kremui ir lengvą rūgštumą. Keksiukams pagaminti nereiks daug laiko - nebūtina ir šaldyti kremo šaldytuve, galima iš karto valgyti. Papuošti galima šokolado gabaliukais ar bet kokiais kitais tortų papuošimais.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų rikotos
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 150 gramų sviesto (ištirpintas)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 10 arbatinių šaukštelių lifolizuotų aviečių miltelių
  • 0.5 vieneto citrinų sultys

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 20

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, kol jis ištirps. Sudėti rikotos sūrį, supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.
  2. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir dalimis suberti į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
  3. Keksiukų kepimo formoje išdėliotu keksiukų popierėlius. Supilstyti tešlą į keksiukų formeles.
  4. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ar keksiukai iškepę patikrinti mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas švarus, tuomet keksiukai iškepę, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Leisti visiškai atvėsti.
  5. Kremui į dubenį sudėti maskarponės sūrį, suberti cukraus pudrą, aviečių miltelius, įpilti citrinos sulčių ir gerai išplakti.
  6. Kremo masę supilti į konditerinį maišelį ir išspausti ant keksiukų.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų