Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai labai spalvingas ir įdomus tortas. Labai norėjau jį išsikepti ir, gavęs progą, ėmiausi darbo. Tai nėra saldus tortas, todėl man itin patiko, nes nemėgstu labai saldžių desertų.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Biskvitui:
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 120 gramų cukraus
  • 100 gramų miltai
  • 90 mililitrų pieno
  • 75 mililitrai alyvuogių aliejaus
  • 30 gramų matcha arbatos milteliai
  • Kremui:
  • 600 gramų maskarponės sūrio
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 3 valgomieji šaukštai lifolizuotų aviečių miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui į plakimo indą įmušti kiaušinius ir plakti, kol susidarys putos. Po to įberti cukraus ir toliau plakti. Beplakant įpilti alyvuogių aliejų, pieną, suberti miltus ir "matcha" miltelius. Viską gerai išplakti kartu.
  2. Į kepimo skardą pakloti kepimo popieriaus ir sudėti tešlą tolygiai paskirstant. Kepti 15 min. iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  3. Kol biskvitas kepa, laikas pagaminti kremą. Maskarponės sūrį, aviečių miltelius ir miltelinį cukrų suplakti kartu, kad pasidarytų vientisa masė. Pagal skonį įpilti citrinos sulčių.
  4. Ant stalo pakloti rankšluostį, ant jo - kepimo popierių. Ant kepimo popieriaus padėti iškeptą biskvitą ir leisti jam atvėsti.
  5. Kai biskvitas bus atvėsęs, nupjauti kraštelius, pjauti vienodo pločio juosteles. Ant supjaustyto biskvito dėti kremą ir tolygiai paskirstyti. Per sietelį pabarstyti aviečių milteliais. Tuomet pradėti sukti vyniotinį, kol susukamos visos juostelės.
  6. Paviršių aptepti kremu ir padėti į šaldytuvą sustingti. Po to, uždėjus trafaretą, pabarstyti aviečių miltelių išgauti norimą raštą.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų