Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bulvių (6-8)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 500 gramų kiaulės faršo (arba kitas)
  • 0.5 litro pieno
  • 300 gramų pievagrybių
  • 300 gramų sūris
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek žalumynų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bulvių (6-8)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas morkų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 500 gramų kiaulės faršo (arba kitas)
  • 0.5 litro pieno
  • 300 gramų pievagrybių
  • 300 gramų sūris
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek žalumynų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsiverdame 6-8 bulves su lupyna (jei nedidelės 8 bulvės, jei didesnės 6).
    Per tą laiką, kol bulvės verda, pakepiname faršą su svogūnu ir priekoniais (jei nemėgstate riebiai, tai geriausiai rinktis vištienos faršą, o jei šeimyna mėgsta riebiau, tai kiaulienos).
    Apkepusį faršą sudedame į dubenį, atlaisvinę keptuvę joje apkepame susmulkintus pievagrybius ir svogūną su morkomis, taip pat pagal skonį dedame prieskonių (jie turėtų būti smulkiai supjaustyti).
    Išvirtas bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai sudedame, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito.
    Tuomet antras sluoksnis - faršas (kurį Jūs pasirinkote), trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su morkyte ir svogūnu, ketvirtas - sudedame likusius bulvių griežinėlius, tokiu pačiu principu kaip pirmą sluoksnį ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį.
    Tada pilamas į indą pienas (beje, Jūs galite pilti grietinėlę, jei mėgstate riebiau) ir visa tai galite dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių.
    Kai per stiklinį indą pamatysite, kad pienas jau pavirto permatomu (nebe baltos spalvos, o vandeningas), jau galėsite traukti iš orkaitės.
    Skanaus.

Autorius: Roberta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų