1 puodelis miltų
¼ puodelio avižinių dribsnių
1 arbatinis šaukštelis kviečių gemalų
1 kiaušinis
1 puodelis rupių miltų
1 šaukštelis česnakinių miltelių
Pusė puodelio nuriebinto pieno miltelių
Tarkuotas sūris
Visus produktus gerai sumaišyti su vandeniu. Tešla turėtų būti pakankamai kieta, kad ją būtų galima iškočioti. Iš tešlos išpjaustyti įvairias figūras (gal jūsų šuo mėgsta šlepetės, o gal kaulo formos sausainius). Sausainius kepti orkaitėje 180°C apie 20 minučių. Išjungus orkaitę, sausainius joje dar palaikyti apie valandą. Kadangi sausainiai kietoki, šuniui jie atstos ir dantų šepetėlį.
Krekeriai katėms
200 g kvietinių miltų
50 g sojos pieno
50 ml. pieno
70 g pieno miltelių
1 kiaušinis
2 valgomieji šaukštai kviečių gemalų
2 valgomieji šaukštai melasos (papildomas cukraus gamybos produktas, gaunamas perdirbant cukrinius runkelius)
2 valgomieji šaukštai katžolės
Produktus gerai sumaišyti, gautą tešlą iškočioti ir išpjauti apie 1 cm dydžio gabaliukus. Juos kepti ant riebalais išteptos skardos orkaitėje apie 20 minučių 175°C. Atvėsinti. Katės nesuėstus krekerius galima laikyti šaldytuve.
Traškučiai graužikams
1 riekelė juodos duonos
Truputis miltų
Vanduo
Įvairus grūdinis pašaras
Iš duonos išpjauti kokią nors formelę, ją pakepinti tosteryje arba orkaitėje, kol sukietės. Iš miltų ir vandens padaryti lipnią košę (kleisterį), ją užtepti ant duonos. Apibarstyti grūdiniu pašaru. 170°C orkaitėje padžiovinti skanėstą apie 20 minučių.
Sausainiai papūgėlėms
80 g miltų
2 kiaušiniai
2–4 arbatiniai šaukšteliai medaus
Šiek tiek sviesto
Papūgėlių pašaras
Miltus kartu su medumi, kiaušiniais ir sviestu išplakti mikseriu, kol gausis kreminė tešla. Įmaišyti papūgėlių pašaro, kol tešla nebebus lipni. Iš jos suformuoti sausainukus. Juos kepti orkaitėje 200°C apie 10-20 minučių, kol taps aukso spalvos. Atvėsinti ir vaišinti papūgėles.
REKLAMA