Kiekviena šeimininkė ir šeimininkas šaltibarščius gamina pagal savo receptą, į jį deda savo mėgstamus slaptus ingredientus. O šįkart išbandykite ypatinguosius Tauragės šaltibarščius, prie kurių idealiai dera traškios bulvytės.

Ypatingieji Tauragės šaltibarščiai su traškiomis bulvytėmis
Šaltibarščiai:
- 3 kiaušiniai;
- 1 litras kefyro (5 % riebumo);
- 0,5 litro kefyro (2,5 % riebumo);
- 0,2 litro pieno (3,2 % riebumo);
- 200 g šviežių burokėlių (galima naudoti ir virtus);
- 100 g šviežių agurkų;
- 50 g svogūnų laiškų;
- 20 g krapų;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- 1 v. š. avietinio acto.
Bulvytės:
- 1 kg mini bulvyčių;
- 200 g majonezo „Hellmann’s“;
- Kmynai.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia burokėlius įtrinkite druska ir kepkite grilyje apie 20 minučių, kol jie įgaus švelnų dūmo aromatą (galite naudoti ir virtus burokėlius, jei norite paprastesnio varianto). Iškeptus burokėlius bei šviežius agurkus sutarkuokite plonais šiaudeliais. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai sukapokite.
Į didelį dubenį supilkite abu kefyrus, pieną, sudėkite visas supjaustytas ar sutarkuotas daržoves, pagardinkite pipirais, druska ir avietiniu actu. Gerai išmaišykite ir paragaukite – pagal skonį pakoreguokite rūgštumą ar sūrumą.
Pasiruoškite bulvytes. Bulves gerai nuplaukite ir pasūdytame vandenyje virkite su lupenomis, kol suminkštės, bet nepervirs – apie 7-8 minutes. Tuomet jas lengvai atvėsinkite ir šiek tiek patrinkite – tik tiek, kad šiek tiek sutrūktų odelė. Kmynus šiek tiek pagrūskite, kad atsiskleistų jų aromatas, ir sumaišykite su bulvėmis bei „Hellmann‘s“ majonezu.
Viską trumpai apkepkite įkaitintoje keptuvėje be papildomų riebalų – majonezas karamelizuosis, o bulvytės gražiai apskrus.
Į dubenį pilkite šaltibarščius, pagardinkite virtu kiaušiniu ir šviežiais žalumynais, patiekite su bulvėmis. Skanaus!
Kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias. Miestų receptai“ – šeštadieniais, 9 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































