REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orams vis šiltėjant norisi daugiau laiko praleisti gamtoje, tačiau idėjų, kokias vietas aplankyti neišvykstant toli iš miesto, neretai pritrūksta.

Orams vis šiltėjant norisi daugiau laiko praleisti gamtoje, tačiau idėjų, kokias vietas aplankyti neišvykstant toli iš miesto, neretai pritrūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame kryptis sostinės gyventojams, kur mieste galima pasidžiaugti gamtos grožiu ir ramybe.

Verkių regioninis parkas

Dešiniajame Neries krante stūksanti Verkių dvaro sodyba lankytojus traukia ne tik dėl išlikusių pastatų, įspūdingos architektūros, bet ir gražaus kraštovaizdžio bei rūmų kompleksą supančio parko.

REKLAMA

Su šeima atvažiavus pasivaikščioti Verkių rūmų parko takais galima susipažinti su kraštovaizdžio architektūros vertybėmis, o jei Verkių parke norėsite leistis į ilgesnį pasivaikščiojimą, tam puikus pasirinkimas – ornitologinis takas. Šiame maršrute įvairiems paukščiams iškelti inkilai, įrengti stendai paukščiams pažinti. Keliaujant šiais gamtos takais rekomenduojama vadovautis internete pateiktais maršrutais.

Pučkorių atodanga

Vilnios krante esantis gamtos paminklas – aukščiausia ir įspūdingiausia Lietuvos atodanga, nuo kurios atsiveria kerinti Vilniaus panorama. Šioje vietoje rasite ir atodangos apžvalgos taką, plačius laiptus, terasas bei pavėsines, kas šeimos laiką gamtos apsuptyje gali paversti dar labiau įsimintinesniu.

REKLAMA
REKLAMA

Žalieji ežerai

Verkių regioniniame parke esanti Žaliųjų ežerų grupė: trys didesni ežerai ir trys mažesni, unikalūs tiek savo spalva, tiek juos supančia gamta ir augmenija – čia gausu į Lietuvos raudonąją knygą įrašytų augalų.

Atvykus su šeima į šį išskirtinį gamtos kampelį laiką galima leisti paplūdimyje, pavėsinėse, stovyklavietėse ar vaikštant ir pažindinantis su unikalia šios vietos gamta.

Vingio parkas

Tai viena lankomiausių žaliųjų vietų Vilniuje, kurios plotas yra net 162 ha., o pramogų ir veiklos čia taip pat apstu. Vingio parkas traukia vilniečius tiek pasyviam laisvalaikiui: apsivaikščiojimams, iškyloms, pažintims su augalais botanikos sode, tiek aktyviam sportui, įvairių sporto šakų išbandymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rokantiškių piliakalnis

Šis piliakalnis įkurtas ant Murlės upelio kranto. Stačių šlaitų kalvos viršūnėje yra ovali, pailga aikštelė, nuo kurios atsiveria gražūs vaizdai į Murlės ir Vilnios upių slėnius. Čia įkurtas ir Strielčikų pėsčiųjų takas, atokvėpio, apžvalgos ir automobilių stovėjimo aikštelės bei informaciniai stendai, tad laisvalaikis su šeima šioje istorinėje vietoje bei gamtos apsuptyje taip pat gali būti puikus pasirinkimas laisvalaikiu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų