REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Pirmoji Lietuvoje dovanų konsultantė Ieva Bubnelienė (nuotr. asm. archyvo)

Šv. Kalėdos, gimtadieniai, o kur dar įvairios progos kaip vestuvės, jubiliejai ar kiti paminėjimai – visas šias dienas jungia ne kas kitas, o būtent dovanų pirkimas. Neretai dovanos žmonėms sukelia didžiulius galvos skausmus, tačiau kaunietė Ieva Bubnelienė visai neseniai atrado naują verslo nišą ir tapo pirmąja dovanų rinkimo ir pirkimo konsultante Lietuvoje.

6

Šv. Kalėdos, gimtadieniai, o kur dar įvairios progos kaip vestuvės, jubiliejai ar kiti paminėjimai – visas šias dienas jungia ne kas kitas, o būtent dovanų pirkimas. Neretai dovanos žmonėms sukelia didžiulius galvos skausmus, tačiau kaunietė Ieva Bubnelienė visai neseniai atrado naują verslo nišą ir tapo pirmąja dovanų rinkimo ir pirkimo konsultante Lietuvoje.

REKLAMA

Kaunietė Ieva Bubnelienė (27) šiuo metu išgyvena bene gražiausią gyvenimo laikotarpį. Kaip pati moteris juokauja, ji – naujai iškepta mama. Tačiau Ieva tikrai nesiruošia būti tik namų šeimininke. Ilgus metus dirbusi renginių organizatore, ji ir toliau rengia įvairias šventes, o dabar pradėjo ir naują veiklą. Ji – pirmoji ir vienintelė Lietuvoje dovanų rinkimo ir pirkimo konsultantė, kurios viena konsultacija internetu kainuoja nuo penkiolikos eurų. 

„Mano tikslas – padėti žmonėms sutaupyti pinigus ir tikslingai juos išleisti“, – šypsosi Ieva.

REKLAMA
REKLAMA

Ieva, ilgus metus dirbote tik renginių organizatore, tačiau dabar pradėjote naują savo veiklą ir tapote dovanų pirkimo bei rinkimo konsultantė. Kaip jums gimė tokia idėja?

REKLAMA

Šią verslo kryptį brandinau gal kokius tris-keturis metus, o pačią idėją iš tiesų atsivežiau iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Su kiekvienais metais auga mūsų idėjos ir norai, jau nuo seno jaučiu begalinį malonumą dovanoti ir be jokios progos, todėl supratau, kad reikia pradėti kažką daryti.

Ne aš pirma pastebėjau savo talentą, vis iš artimo draugų rato sulaukdavau pagyrų. Viena, antra, trečia pastaba ir pradėjau mąstyti, kaip galima sujungti mano gebėjimą su verslumu.

Lietuvoje kol kas esate bene pirmoji dovanų rinkimo ir pirkimo konsultantė. Ar nebuvo baisu tapti tuo pirmuoju numeriu?

REKLAMA
REKLAMA

Nebaisu, nes aš esu užtikrinta, kad žmogus, kuris daro tai, ką moka geriausiai ir tai, kas jam patinka, jam tikrai pasiseka. Kol kas Lietuvoje esu pirmoji be konkurencijos... laikau kumščius, kad taip ir būtų. (juokiasi)

Esu garantuota, kad man pasiseks, tik tam reikia laiko.

Prieš kiek maždaug laiko pradėjote šia veikla užsiimti rimčiau?

Prieš daugiau nei pusę metų. Iš pradžių informacija sklido iš lūpų į lūpas, dabar jau ėmiau po truputį plėstis ir į socialinius tinklus, tuo užsiimti rimčiau. Mano kontaktai jau yra internete, o iš pradžių viskas būdavo tik per asmenines žinutes.

Kaip viskas vyksta, ką jums reikia žinoti apie tą žmogų, kuriam yra perkama dovana?

Pirmiausia įvyksta susitikimas su užsakovu. Pirmasis kontaktas yra labai svarbus, esu paruošusi be galo daug klausimų, todėl tam pateikiu klausimyną, kurį sudaro apie 30 – 50 klausimų. Klausimai yra labai įvairūs, pradedant nuo žmogaus išvaizdos, mėgstamo patiekalo ir baigiant ūgiu ar svoriu. Taip pat dažnai klausiu apie mėgstamiausius kvepalus ar batus, nes jie taip pat daug ką pasako apie žmogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ypač svarbios yra smulkmenos, todėl tam ir turiu daug klausimų. Būna, pasirodo, kad žmonės taip gerai ir nepažįsta savo artimojo kaip atrodė anksčiau. Kartais paprašau ir žmogaus nuotraukos, nes labai daug apie jį pasako bruožai, mimikos. Neretai prireikia ir pasidomėti jo socialiniu gyvenimu internete, nes gali atrodyti, kad žmogus labai mėgsta eiti į kiną, o atidžiau panaršius išaiškėja, kad mėgstamiausias jo užsiėmimas yra sporto salė.

O dovanas jūs perkate viena ar į parduotuves einate drauge su užsakovais?

Draugiškai pakalbėjus su užsakovu ir atsakius į visus klausimus, žmogus nusprendžia, kokią pinigų sumą nori skirti dovanai. Tuomet aš pasakau, kokią dovaną įsivaizduoju geriausią, užsakovas pasako savo variantus ir taip apsitariame.

REKLAMA

Tada drauge nusprendžiame, ar žmogus nori manęs kaip dovanos pirkėjos – tokiais atvejais man yra duodami pinigai, aš dovaną nuperku savarankiškai ir ją įpakuoju – arba žmogus pasirenka mane kaip pirkimo konsultantę ir aš tik kartu padedu išrinkti dovaną, pakonsultuoju.

Kodėl žmonės šiais laikais nebenori pirkti dovanų patys?

Manau, žmonės vis dažniau labai neturi daug laiko tokiems dalykams kaip dovanų pirkimas. Jie nenori ilgai galvoti, ypač šventiniu laikotarpiu. (šypteli)

...bet juk jūsų konsultavimas, klausimynas taip pat pareikalauja daug laiko?

Taip, todėl aš labai puikiai suprantu visas situacijas. Jeigu žmogus neturi daug laiko, galiu atlikti konsultacijas telefonu ar „Facebook“ platformoje. Šiuolaikiniame pasaulyje tai ne problema.

REKLAMA

Galbūt jau spėjote pastebėti, lietuviai linkę išleisti daug pinigų dovanoms, o galbūt priešingai – yra labai taupūs?

Lietuviai tikrai yra taupūs. Jie nori labai pigiai, daug ir gerai. (juokiasi) Nuoširdžiai sakant, aš lygiai taip pat norėčiau daug, gerai ir pigiai – tai žmogiška. Taupios ir didelės įmonės bei mamos, joms tai itin skaudi tema. Žinoma, yra įvairiausių žmonių, bet dovanų konsultantą ir renkasi tie žmonės, kurie dovanoms skiria tikrai ne penkiolika eurų.

O kokių dovanų dažniausiai trokšta lietuviai?

Kosmetikos, namų dekoro detalių, grožio priemonių. Itin slidus dalykas – drabužiai, jie nėra dažna dovana.

Kaip manote, kokios savybės yra reikalingos dovanų rinkimo ir pirkimo konsultantui?

Be komunikabilumo ir drąsos aš nebūčiau nieko pradėjusi. Manau svarbiausia yra išjausti, išklausyti savo fantazijos, to spalvoto vidinio gyvenimo, mokėti jį perskaityti ir perteikti žmogui. Taip pat labai svarbu mokėti skaityti žmones, pamatyti, kai jiems kažkas nepatinka, nuolatos analizuoti klientą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O ką pasakytumėte tiems, kurie teigia, kad be jų artimam žmogui geresnės dovanos neišrinks niekas kitas?

Pirmiausia pasiūlyčiau išklausyti manęs, nepulti į kraštutinumus ir neužsidaryti. Pasikalbėkime, atsakykite bent į kelis mano klausimus ir jeigu nenorėsite – aš tikrai nelendu. Tačiau pasitikrinti, kaip gerai pažįsti savo artimą žmogų, jau šis tas.

Ar išduosite savo ateities svajones ir tikslus?

Norėčiau plėstis šioje srityje, pasamdyti darbuotojus ir turėti stiprią įmonę. Ateityje norėčiau tapti ne tik dovanų pirkimo, bet apskritai apsipirkimo konsultante, drauge, kalbant net ir apie maisto produktus. Pavyzdžiui, senjorai nežino, kas yra sveika ar gražu, o aš jiems padėčiau, pasakyčiau atvirai, kas tinka ir kas ne. Mes rasti galite ir feisbuke – Dovanų rinkimo ir pirkimo konsultantė.

Ieva, jeigu jums reiktų pačiai pasirinkti vieną dovaną sau, kas tai būtų?

Manau, kad pasirinkčiau gerą ir labai stiprią emociškai kelionę. Gyvename viena kartą, vis bėgame, todėl pasirinkčiau kelionę, kuri taptų mano harmonijos viršūne. (šypteli)  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų