REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Sapnai apie mirusiuosius (nuotr. 123rf.com)

Kas yra telepatija? Ar galima jos išmokti? Žodynai šį reiškinį aiškina kaip menamą žmogaus gebėjimą per atstumą siųsti informaciją arba ją gauti, nesinaudojant emocijomis, juslėmis, techninėmis priemonėmis ar technologijomis.

9

Kas yra telepatija? Ar galima jos išmokti? Žodynai šį reiškinį aiškina kaip menamą žmogaus gebėjimą per atstumą siųsti informaciją arba ją gauti, nesinaudojant emocijomis, juslėmis, techninėmis priemonėmis ar technologijomis.

REKLAMA

Žmonės, užsiimantys meditacija, hipnoze, atsimenantys ir gebantys išsiaiškinti sapnus, turi daugiau telepatinių galių. Pasak parapsichologų, telepatijos seansas, kai smegenys atsiduria vadinamojoje alfa būsenoje, mums leidžia suvokti tai, ką gvildena pasąmonė; kitais atvejais tai lieka nepastebima.

Šios būsenos metu sumažėja elektromagnetinių bangų, kurias skleidžia neuronų grandinė, dažnis. Mokslininkai šią būseną tapatina su gilios vidinės ramybės būsena, kuri tradiciškai siejama su meditacija. Jų teigimu, tais momentais viskas yra susieta su viskuo (mes visi esame susiję), taigi išnyksta ribos tarp asmenų ir daiktų.

Ne vienas žmogus (ypač užsiimantis meditacija) yra patyręs, kad bendraudamas su kitais asmenimis jis gali „pamatyti“, „išgirsti“, kada ir ką jie pagalvojo, kada ko nesuprato, o kartais gal net pasufleruoti atsakymą į klausimą, kurį jie aktyviai gvildena.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos gebėjimus sunku atskirti nuo kitų smegenų gebėjimų – nuojautos, nuotolinio matymo, ateities vizijų. Visa tai yra susiję tarpusavyje dėl gausybės iki mūsų ateinančių signalų iš Visatos.

REKLAMA

Norite išmokti telepatijos, patirti, kaip veikia telepatija, kitaip – minčių skaitymas? Tai paprasta. Telepatija – tai klausymasis. Tiesiog atidus klausymasis. Kai jūs ir jūsų protas yra tylūs, kai neturite jokios minties, tuomet iš tikrųjų galite išgirsti, kas jums sakoma tarp eilučių ir per atstumą.

Dažniausia daugumos patiriama telepatija yra paprasčiausia nuojauta, kad jį stebi kitas žmogus, nuojauta, kad sulauks reikiamo skambučio, nuojauta, kad sutiks seniai matytą žmogų.

Telepatiniai sapnai

Kokius sapnus galima priskirti telepatiniams? Kai sapnuojant pasąmonė fiksuoja kryptingas arba atsitiktines kito žmogaus ar net vėlės mintis. Telepatinio bendravimo sapno metu schema yra tokia: siųstuvas (pirmoji sąmonė) siunčia ypač aukšto dažnio bangas (mintis) imtuvui (antrajai sąmonei). Šio, tiesioginio, proceso metu informacija neiškraipoma.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikus daugybę tyrinėjimų ir eksperimentų įrodyta, kad telepatijos būdu į sapnus įmanoma įterpti kitų žmonių mintis, vaizdinius, išgyvenimus. Tik telepatija galima paaiškinti sapnus, kuriuose regimi tuo pat metu kitur vykstantys įvykiai arba mintimis pasikeičiama su vėlėmis.

Miegant asmenybė tartum ištirpsta, išsilieja didžiuliame Visatos (bendros pasąmonės) vandenyne, dalyvauja kolektyviniame gyvenime, todėl ir įsileidžia svetimus potyrius į sąmonę sapnų forma.

Išsamiau panagrinėję telepatinių sapnų susidarymo mechanizmą, suprasime štai ką: žmogus sąmoningai arba nesąmoningai pagalvoja apie kitą žmogų, tuomet pirmojo mintys patenka į antrojo pasąmonę ir šiam miegant išlenda sapne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal tokį scenarijų dažniausiai sapnuojami sapnai, nuspėjantys arba išpranašaujantys netikėtą kito žmogaus skambutį, laišką, viešnagę. Žodžiu, žmogus susapnuoja pažįstamą žmogų, kurio galbūt seniai nėra matęs, o kitą dieną su juo susitinka.

Kai kurie žmonės, turintys stipresnių telepatinių gebėjimų, gali pagauti sąmoningai arba nesąmoningai siunčiamą signalą ir būdraudami, t. y. būdami sąmoningos būsenos.

Žinant, koks yra telepatinių sapnų susidarymo mechanizmas, galima jį panaudoti praktiškai, pavyzdžiui, sąmoningai perduoti tam tikrą informaciją konkrečiam asmeniui…

Kaip tapti telepatu?

Tradiciškai manoma, kad gebėjimas skaityti svetimas mintis – reta, dangaus duota malonė. Nedaugelis nutuokia, jog telepatinius gebėjimus, kurie genetiškai yra užkoduoti kiekviename iš mūsų, galima išlavinti. Tibeto vienuoliai ir indų jogai yra sukūrę pratimų, kurių principas – eiti nuo paprasto prie sudėtingo.

REKLAMA

Pirmas pratimas

Visų pirma išmokite atsipalaiduoti ir atsikratykite pašalinių minčių. Patogiai atsisėskite, užsimerkite ir pasistenkite apie nieką negalvoti. Jūsų minčių ekrano fonas turi būti juodas. Gal ne iš karto pavyks pasiekti norimą rezultatą, tačiau apsišarvuokite kantrybe.

Kai išmoksite tinkamai atlikti pirmą pratimą, susiraskite partnerį, kuris sutiktų, kad skaitytumėte jo mintis. Jeigu jūsų idėja jam bus nepriimtina, jis ims jai priešintis, tuomet nieko neišeis. Geriausia būtų, jei jūsų partneris – draugas, kolega, sutuoktinis ar giminaitis – irgi norėtų išlavinti savo telepatinius gebėjimus. Tuomet seanso metu galėtumėte keistis vaidmenimis, o vėliau suprastumėte vienas kitą be žodžių.

REKLAMA

Antras pratimas

Susitarkite su partneriu, kad pagal jūsų komandą jis įsivaizduotų kokią nors geometrinę figūrą – kryžių, apskritimą, trikampį – ir pasistengtų kuo ilgiau ją išlaikyti vaizduotėje. Kur nors įsitaisykite ta pačia poza kaip ir partneris, atsipalaiduokite, kvėpuokite ramiai ir lygiai.

Užsimerkite, nuvykite pašalines mintis ir vaizduotėje įjunkite juodą foną. Duokite ženklą partneriui ir pasistenkite išvysti geometrinę figūrą, kurią jis šiuo metu įsivaizduoja. Kitą kartą paprašykite jo įsivaizduoti kokią nors raidę arba skaičių. Taip pamažu pereikite prie sudėtingesnių dalykų.

Jei iš pradžių nepavyks – nesikrimskite. Skaityti kitų mintis išmokstama ne iš karto. Atminkite: vieno seanso metu galimi tik trys bandymai, o tarp jų privalo būti ne trumpesnė kaip 15 minučių pertrauka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečias pratimas

Kai kai ko jau išmoksite, pabandykite užmegzti telepatinį ryšį su partneriu per didelį atstumą. Seansą reikia atlikti iš anksto susitartu laiku pagal tą pačią schemą. Patogiai atsisėdę stenkitės kiek įmanoma tiksliau įsivaizduoti savo partnerį – jo veidą, drabužius, aplinką. Jeigu įveikėte pirmuosius du pratimus, trečiąjį atlikti tikrai nebus sunku – išmoksite skaityti partnerio mintis iš didelio nuotolio.

Ketvirtas pratimas

Šis pratimas sudėtingesnis, nes ryšį su partneriu reikia užmegzti bet kuriuo metu, iš anksto su juo nesusitarus. Kiek įmanoma aiškiau įsivaizduokite, kuo jis šiuo metu užsiėmęs, kaip apsirengęs, kokioje pozoje įsitaisęs. Užsirašykite mintis, kurias jums pavyko perskaityti, paskui telefonu ar susitikę patikrinkite rezultatą.

REKLAMA

Aukštasis pilotažas

Jeigu jums pavyko puikiai skaityti partnerio mintis visuose minėtuose etapuose, pereikite prie penkto pratimo – pabandykite skaityti pažįstamų ir nepažįstamų žmonių mintis. Tiktai atsiminkite, kad visa tai daryti dėl žaidimo arba turint piktų kėslų negalima. Be to, seansas turi trukti ne daugiau kaip minutę. Norėdami nutraukti kontaktą pasakykite sau „stop“ ir atsimerkite. Visas kitas scenarijus yra toks pat: jūs turite ryškiai įsivaizduoti reikiamą žmogų (jeigu nesate su juo pažįstami, prieš seansą išstudijuokite jo nuotrauką).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų