REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Velse gyvenanti Cerys Blackwell papasakojo skaudžią savo patirtį, kai būdama nėščia vos 23-ią savaitę ji pagimdė kūdikį ir dėl to ji kaltina Jungtinės Karalystės medikų aplaidumą.

Velse gyvenanti Cerys Blackwell papasakojo skaudžią savo patirtį, kai būdama nėščia vos 23-ią savaitę ji pagimdė kūdikį ir dėl to ji kaltina Jungtinės Karalystės medikų aplaidumą.

REKLAMA

Cerys su siaubu prisimena tą dieną, kai gydytojai patvirtino, kad moteriai ir kūdikiui niekas negresia, o vos po kelių valandų namuose jai prasidėjo staigus ir skausmingas gimdymas.

Nors moteris netrukus vėl atsidūrė medikų rankose, jie patvirtino, kad kūdikis – negyvas ir išplėšė jį motinai iš rankų. Nors praėjo jau lygiai dveji metai nuo skaudaus įvykio, moteris iki pat šios dienos tai prisimena su giliais išgyvenimais. Berniukas tuo metu gimė Prince Charles ligoninėje.

Netrukus ligoninės gimdymo skyriaus darbą tikrino specialiai sudaryta komisija, kuri rado gilių spragų nuo valdybos iki darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi mano nėštumas buvo dar tik įpusėjęs, man susidarė įspūdis, kad gydytojai į mane žiūrėjo labai atsainiai, nelabai mes jiems rūpėjome, nors jaučiau, kad kažkas negerai.

REKLAMA

Nesakau, kad tokie aplaidūs buvo visi, kai kurios seselės tikrai buvo labai rūpestingos. Nors ir gulėjau tuo metu ligoninėje, nesijaučiau saugiai. Naktimis ir savaitgaliai visos žinojome, kad nėra pilnos medikų komandos, todėl jautėmės labai nesaugiai“, - apie ligoninės darbą kalbėjo moteris.

Visą ponios Blackwell nėštumą lydėjo komplikacijos, todėl ji ne kartą gulėjo ligoninėje, kur buvo akylai prižiūrima. Prieš dvejus metus balandžio 13 d. ji atvyko į ligoninę dėl to, kad pastebėjo kraujavimą. Ji pasakojo, kad gydytojas norėjo atlikti visus būtinus tyrimus, tačiau šį darbą perdavė prižiūrintiems darbuotojams, kurie, jos įsitikinimu, atliko ne visus būtinus tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kurie pavyzdžiai dingo ir bendros išvados nebuvo pilnos“, - teigė ji.

Ligoninės konsultantas moterį išleido namo teigdamas, kad joks pavojus negresia nei jai, nei kūdikiui, esą visi tyrimai – puikūs ir nėra ko nerimauti. Tačiau vos po dviejų dienų, balandžio 15-ąją, moteris suvokė, kad jai prasidėjo priešlaikinis gimdymas.

„Pirmąją dieną, kai atvykau į ligoninę, man paskyrė gulimą rėžimą ir iš lovos pasikelti tik tuo atveju, jei noriu į tualetą ar pasiimti daugiau vandens. Kitą dieną atvykęs gydytojas jau tvirtino, kad man viskas gerai, esu visiškai sveika ir galiu vykti namo, gyventi įprasto gyvenimo ritmo.

Tuomet dar paklausiau, o kaip dėl to, kad dar dieną prieš pasirodė kraujo, kad vaisiaus vandenys kelia įtarimų, kad mane kankina skausmai… Gydytojas matė, kad esu sutrikusi ir labai sunerimusi, bet vis tiek sakė, kad žiūrėčiau į viską paprasčiau ir vykčiau namo. Priminė, kad artėja Bank Holiday savaitgalis ir vis tiek nebus visos komandos medikų“, - prisiminė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su skausmu moteris prisimena, kad tuomet dar kartu su tėčio pagalba ji grįžo namo. Jis dukrai padėjo įsipatoginti namuose, viskuo aprūpino, tačiau netrukus C. Blackwell pastebėjo, kad jos džinsai šlampa, jai nubėga vandenys. Tėvas akimirksniu paskambino į gimdymo skyrių.

„Kai mes vos po kelių valandų vėl grįžome į tą patį skyrių, tačiau jau su prasidėjusiu gimdymu, komanda vis tiek nežiūrėjo rimtai ir nesuprato, kodėl mano tėvas toks piktas ir šaukia. Midwife (prižiūrėtoja – red.) bandė raminti, kad dar nėra ko pergyventi ir kad mano tėvas pernelyg stipriai reaguoja“, - toliau pasakojo moteris.

Ji prisiminė, kad netrukus ją pradėjo kankinti siaubingi skausmai, ji vėl ėmė kraujuoti. Per tą laiką į ligoninę spėjo atvykti jos sutuoktinis ir mama, kurie visą laiką buvo šalia. Ji tvirtino, kad bene dvi valandas kentė nežmonišką skausmą, kol jos apžiūrėti atvyko iškviestas gydytojas.

REKLAMA

Gydytojas davė pakvėpuoti atpalaiduojančiomis dujomis ir toliau paliko laukti. Vėliau ji su sutuoktinio pagalba nuėjo iki tualeto, tačiau suvokė, kad tai ne poreikis šlapintis, o jau bepasirodantis kūdikis. Moteris pradėjo rėkti ir šauktis pagalbos.

„Suvokiau, kad jaučiu kūdikio galvelę, viskas po truputį jau matėsi. Atlėkusi akušerė priėmė gimdymą čia pat – tualete ir su mūsų mažu kūdikiu ant rankų staigiai išlėkė. Mane prižiūrėjo dvi moterys, kurios buvo labai palaikančios, bet gydytojas per tą laiką taip ir nebeatėjo. Mūsų kūdikis netrukus mirė“, - prisiminė ji.

Ji neslepia, kad iki pat šios dienos kaltina save, tačiau labiausiai jai apmaudu dėl tokio aplaidaus medikų požiūrio. Ligoninės personalą ji apskundė valdybai.

Šeima šio skausmo nepamirš niekada, tačiau dabar C. Blackwell ant rankų sūpuoja jau sveiką kūdikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų