REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Gabrielė itin džiaugiasi savo veikla (Nuotr. asm. archyvo)

Vis daugiau lietuvaičių neįsivaizduoja šventinių akimirkų be tobulai atlikto makiažo. Ir nors šiuo metu Lietuvoje galima rasti tikrai daug moterų, dirbančių grožio srityje, Šiauliuose visus stebina mergina, vardu Gabrielė. Devyniolikmetė vis dar mokosi mokykloje, tačiau jau dabar vadovauja savo nuosavai studijai.

13

Vis daugiau lietuvaičių neįsivaizduoja šventinių akimirkų be tobulai atlikto makiažo. Ir nors šiuo metu Lietuvoje galima rasti tikrai daug moterų, dirbančių grožio srityje, Šiauliuose visus stebina mergina, vardu Gabrielė. Devyniolikmetė vis dar mokosi mokykloje, tačiau jau dabar vadovauja savo nuosavai studijai.

REKLAMA

Šiaulietė Gabrielė Švarcukaitė (19) šiuo metu ne tik įnirtingai ruošiasi ant nosies laukiantiems brandos egzaminams, bet taip pat kaip vijurkas sukasi ir nuosavame grožio salone. Vos devyniolikmetė mergina jau dabar vadovauja „Royal Beauty House“ studijai ir kaip magnetas traukia Šiauliuose gyvenančias moteris pasigražinti.

Gabriele, esate iš tiesų ganėtinai jauna grimo dailininkė ir antakių specialistė. Kada pirmuosius makiažo niuansus pradėjote naudoti ant savo pačios veido?

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir daugumai mergaičių ateina laikas, kai atsiranda nors puoštis, dažytis, atsiranda moteriškumas. Taip atsitiko ir man, dar būdama paauglė pirmą kartą kosmetiką naudoti pradėjau būdama keturiolikos.

REKLAMA

Viskas prasidėjo nuo blakstienų dažymo ir antakių formavimo. Kiek vėliau, pamėgau žiūrėti įvairius vaizdo įrašus apie makiažą, šepetėlius, spalvas. Būtent jie mane ir pastūmėjo eksperimentuoti. Turėjau keletą makiažo priemonių ir nedidelį teptukų rinkinį, kurie ir tapo mano pradžių pradžia.

Dabar vadovaujate ir nuosavam savo grožio salonui Šiauliuose. Ne paslaptis, kad įsigyti savo grožio saloną tikrai nėra lengva ir pigu, ar tai padaryti jums padėjo ir tėvai?

Sukurti kažką savo, originalaus ir išskirtinio – nėra lengva. Bet kai visą tai darai iš širdies, iš didžiulio pašaukimo, viskas savaime susidėlioja ir pavyksta. Tėveliai – mano dešinioji ranka, mano stipriausia palaikymo komanda ir geriausi draugai, jie matė manyje didžiulį potencialą, todėl padėjo įgyvendinti savo svajonę.

REKLAMA
REKLAMA

Jau nuo pirmųjų salono gyvavimo dienų jums teko derinti savo mokslus ir darbą. Ar iš karto pavyko šį grožio saloną paversti sėkminga verslo vieta?

Mūsų grožio studijoje labai jauku, čia dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai. Žmonės jaučia, kas yra nuoširdu ir tikra. Dauguma klientų šiais laikais ateina skubantys, bet čia, pas mus, laikas tarsi sustoja. Turbūt dėl jaukumo, ramybės ir aukšto aptarnavimo lygio klientai mus labai greitai pamilo ir rekomenduoja savo draugams.

Mokslus ir darbą derinti nėra paprasta, ypatingai, kai ant nosies laukia 12 klasės brandos egzaminai. Bet kuo daugiau dirbi, kuo daugiau darai, tuo daugiau ir spėji. (šypteli)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip jūsų tėvai reagavo į šį jūsų profesijos pasirinkimą, nemanė, kad gyvenimą reiktų sieti su kitomis specialybėmis?

Mano tėveliai yra nuostabūs žmonės, kurie augindami mus sese, leidžia skleistis mūsų gabumams ir talentui augti. Jie nuo mažų dienų palaiko visas mūsų idėjas bei mintis, skatina mūsų savarankiškumą ir verslumą, todėl pritarė mano profesijai, nes matė didžiulį polinkį ir kiek džiaugsmo man ši veikla suteikia.

Tikriausiai sutiksite, kad Lietuvoje yra gausybė vizažisčių. Kaip manote, kuo jūsų darbai išsiskiria iš kitų?

Esu baigusi dailės mokyklą, tai man suteikia visai kitokį požiūrį į žmogaus veido anatomiją ir spalvinį pojūtį. Mano darbai išsiskiria savo spalviniais sprendimais ir technika, darbuose susipina klasika ir šiuolaikinės tendencijos.

REKLAMA

Esu ne tik vizažistė, bet ir grimo dailininkė. Esu grimerė projekte „Magic poster“, kuris yra užkariavęs visą Lietuvą ir ne tik, iškovojęs daugiau nei 60 prizinių vietų visame pasaulyje. Esu konkursų ir čempionatų dalyvė, todėl dar vienas mano išskirtinumas – maksimaliai kokybiškas ir profesionalus rezultatas per trumpą laiką.

Laimėjau nacionaliniame meistriškumo konkurse vakarinio makiažo rungtyje pirmąją vietą, nuotakos makiažo rungtyje – antrąją. Atvirajame Lietuvos čempionate iškovojau 2 sidabro medalius pažengusiųjų meistrų antakių dizaino rungtyse, 4 vietą nuotakos kreatyvinio makiažo rungtyje ir foto konkurse „Jaunasis talentas" 5 vietą.

REKLAMA

Vis dar yra tokie stereotipai, kad makiažas siejamas tik su moterimis, bet ar tiesa, kad makiažą vis dažniau renkasi ir vyrai?

Taip, šiais laikais itin populiarus tampa vyrų grimas. Jis kitoks nei moterų – labai minimalus ir plika akimi tikrai nepastebimas. Vyrų veido odos atspalvis yra natūraliai sulyginamas, nuimamas veido blizgesys, pakoreguojame antakius. Vyrai keičia savo požiūrį ir supranta, kad ir jiems kartais reikia grimo. Ypač per svarbius renginius, fotosesijas ar vestuvių dieną, pats jaunikis jaučiasi daug geriau ir vėliau už tai dėkoja.

Kurios veido vietos, asmeniškai jums, yra sudėtingiausios ir prie jų praleidžiate daugiausia laiko?

Daug dėmesio skiriu veido odos paruošimui prieš makiažą, atlieku specialius pilingus, veido kaukes. Ypač didelį dėmesį skiriu nuotakų veido odai. Jei nebus gražiai paruošta ir padengta oda, tai visas makiažas, nors ir kaip gerai bus akys padažytos, bet, deja, jis neatrodys gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, jog pats svarbiausias dalykas makiaže yra veido odos paruošimas ir padengimas. Tad ir šiam žingsniui skiriu daugiausiai laiko.

Kokias klaidas pirmiausia pastebite kitų moterų makiažuose?

Dažniausiai pastebiu, jog moterys per daug apkrauna veidą. Dažnai pasirenka ne tą pudros atspalvį arba per storu sluoksniu padengia veidą. Taip pat man, kaip antakių specialistei į akis krenta moterų antakiai. Jie dažnai būna per daug nupešioti, per ryškūs, nenatūraliai atrodantys.

Gabriele, o kokias priemones būtų galima rasti jūsų pačios kasdieninėje kosmetinėje?

Pati, kai turiu daugiau laisvo laiko ar ypatingą progą labai mėgstu dažytis. Bet kasdieniai renkuosi lengvesnį makiažą – itin lengvą kreminę pudrą, lengvą spindesį suteikiančią pudrą, apimties suteikiantį blakstienų tušą, antakių pieštuką, bronzantą ir skaistalus.

Rankinėje visada turiu lūpų blizgį ir raudonus lūpų dažus, kurių pasirinkimą lemia tos dienos apranga, veikla ir nuotaika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų