REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Povilas - vienintelis Marijampolėje vyras, dirbantis plaukų stilistu (nuotr. asm. archyvo)

Plaukų stilistu dirbantis vyras dabar, galbūt, nėra toks jau ir retas reiškinys Lietuvos didmiesčiuose. Tačiau būtent šią profesiją pasirinkęs marijampolietis Povilas Dambauskas (25) savo mieste susilaukia iš tiesų didelio dėmesio – Marijampolėje jis yra vienintelis vyras, dirbantis plaukų stilistu.

14

Plaukų stilistu dirbantis vyras dabar, galbūt, nėra toks jau ir retas reiškinys Lietuvos didmiesčiuose. Tačiau būtent šią profesiją pasirinkęs marijampolietis Povilas Dambauskas (25) savo mieste susilaukia iš tiesų didelio dėmesio – Marijampolėje jis yra vienintelis vyras, dirbantis plaukų stilistu.

REKLAMA

Marijampolietis Povilas Dambauskas jau nuo pat paauglystės jautė potraukį menui. Iš pradžių vaikinas dirbo floristikos srityje, o štai dabar jis pasinėręs į grožio sritį – plaukų stilistiką.

„Plaukų stilistika pradėjau domėtis prieš aštuonerius metus, vis sušukuodavau plaukus savo pažįstamoms. Prieš dvejus metus pradėjau mokytis Marijampolės profesinio rengimo centre plaukų stilistikos ir dirbu salone E.M.M.A Beauty Lab nuo gruodžio mėnesio“, – sako Povilas.

Vienintelis Marijampolėje

Vaikinas pasakoja, kad nors anksčiau jis dirbo floristikos srityje, dabar save pilnai atrado naujoje srityje. Tikriausiai daugelis galėtų pagalvoti, kad Povilui pradžia buvo sunki, bet jis tik patikina – viskas klostėsi savaime, o į saloną pas jį užsuka vis daugiau moterų, vedamos smalsumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas vyko labai greitai ir dabar sulaukiu labai daug susidomėjimo. Oficialiai dirbti pradėjau nuo gruodžio mėnesio, per tokį trumpą laiką viskas klostosi tikrai labai greitai, nors ir pats tuo netikėjau. Galbūt merginos nori pasižiūrėti, kaip dirba vyrukas.

REKLAMA

Kitur gal ir yra įprasta plaukų stilistas vyras, o Marijampolėje aš čia toks tik vienas, todėl gal moterys ir nori išbandyti“, – mąsto pašnekovas.

Paklausus, ar nuo tokios profesijos pasirinkimo jo neatkalbinėjo tėvai ir artimieji, Povilas tik nusišypso: „Aš esu labai užsispyręs.

„Tėvai sakė, kad tai tikrai neįprasta Marijampolėje, bet aš esu užsispyręs ir turiu savo nuomonę. Tėvams pasakiau tik tada, kai įsidarbinau grožio salone, tai jie kito pasirinkimo kaip ir neturėjo“, – juokiasi vaikinas.

Svarbu tobulinti žinias

Nors vis dar pasitaiko atvejų, kai į grožio saloną užsukusios moterys nustemba, pamačiusios Povilą, vaikinas tikina, kad norint puikiai atlikti savo darbą, visada yra pravartu gilinti savo žinias. Marijampolėje plaukų stilistu dirbantis vaikinas nuolatos stengiasi naujovių parsivežti iš įvairiausių seminarų.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra labai svarbu kiekvienais metais važinėti į seminarus, nes jei nesidomėsi – nieko gero nebus. Vis dar yra salonų, kuriuose plaukų šukuosenos nesikeičia nuo sovietinių laikų, tie tortai ant galvų visi įvairūs.

Šiemet ypač madingos ryškios plaukų spalvos, griežtas kirpimas, negalima visiems taikyti vieno tipažo“, – priduria jis.

Išgelbėjo draugę per vestuves

Niekam ne paslaptis, kad plaukų stilistams dažnai tenka pabūti ir asmeniniais psichologais, išklausyti klientų istorijas ir nuotykius.

Mielai tokių istorijų visada išklauso ir Povilas, tiesa, patikina, kad jų į namus neparsineša ir moka atsiriboti nuo nereikalingų emocijų. Taip pat plaukų stilistas visada stengiasi nuoširdžiai skirti dėmesį kiekvienai klientei ir parinkti tai, kas jai labiausiai tiktų:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasitaiko ir tokių atvejų, kai moterys atsineša tam tikrą nuotrauką ir prašo būtent tokios šukuosenos, o aš matau, kad netinka. Tuomet stengiesi priderinti prie veido šukavimą, kad tiktų“.

Povilas neslepia – jo darbas iš tiesų reikalauja daug atsakomybės. Pasak plaukų stilisto, ypač didelę atsakomybę jis jaučia, šukuodamas nuotakas, juk tai vienintelė ir nepakartojama jų diena.

„Kartą man paskambino mano buvusi grupiokė, ji buvo užsirašiusi šukavimui viename Marijampolės salone. Po poros valandų ji man paskambino visa apsiverkusi ir paklausė, ar galėčiau jai padėti. Nežinau, gal ši istorija man labai įsimintina tuo, kad buvo artimas žmogus ir aš galėjau padėti“, – vieną iš įsimintinų dienų papasakoja pašnekovas.

REKLAMA

Darbo nekeistų į nieką

Paskutiniu metu Povilas vis daugiau sulaukia dėmesio Marijampolėje, čia žmonės jį atpažįsta, nori užsirašyti pas plaukų stilistą ir išbandyti jo sugebėjimus. Tiesa, pokalbio pabaigoje paklausus, ar kada nors rinktųsi kitą darbą, vaikinas tik plačiai nusišypso – tikrai ne.

„Man patinka tai, ką darau. Jeigu žmogui visai nereikėtų pinigų, galėčiau už ačiū šukuoti žmones ir būti laimingas“, – šypteli plaukų stilistas Povilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų