REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Vilniuje tėvo suluošinto kūdikio mama išliejo širdį: (nuotr. asm. archyvo)

Sausio 14 dieną Vilniaus bute iki komos buvo supurtyta vos kelių mėnesių mergytė. Įtariama, kai tai padarė jos tikrasis tėvas. Neseniai mergytės mama Aušrinė Zaleckienė, daugiau nei keturis mėnesius praleidusi ligoninėje, viešai pradėjo pasakoti kraupią ir liūdną istoriją apie tai, kad tėvas, supurtęs mergytę ir ją pavertęs neįgalia visam gyvenimui, išvengė teisinės atsakomybės. 

13

Sausio 14 dieną Vilniaus bute iki komos buvo supurtyta vos kelių mėnesių mergytė. Įtariama, kai tai padarė jos tikrasis tėvas. Neseniai mergytės mama Aušrinė Zaleckienė, daugiau nei keturis mėnesius praleidusi ligoninėje, viešai pradėjo pasakoti kraupią ir liūdną istoriją apie tai, kad tėvas, supurtęs mergytę ir ją pavertęs neįgalia visam gyvenimui, išvengė teisinės atsakomybės. 

REKLAMA

Aušrinė pasakojo apie tai, kad jos vyrui, kuriam šiuo metu skirta kardomoji priemonė, nutrauktas ikiteisminis tyrimas. 

Vis tik balandžio 30-ąją viskas pasisuko netikėta linkme. Vilniaus apygardos prokūratūra paskelbė žinią apie atnaujintą ikiteisminį tyrimą. Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro sprendimu atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl galimo sunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras sprendimą atnaujinti ikiteisminį tyrimą priėmė savo iniciatyva patikrinęs Vilniaus apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroro š. m. balandžio 19 d. priimto nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą teisėtumą ir pagrįstumą.

REKLAMA
REKLAMA

Aukštesniajam prokurorui patikrinus nutarimo nutraukti ikiteisminio tyrimo teisėtumą ir pagrįstumą, buvo priimtas sprendimas tyrimą atnaujinti siekiant įvertinti, ar mažametei artimo asmens veiksmuose nėra tiek Baudžiamojo kodekso 137 str., numatančio atsakomybę už sunkaus sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo, numatyto nusikaltimo, tiek kitų nusikaltimų požymių.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo pagal Baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 1 p. ir 3 p. buvo pradėtas š. m. sausio 14 d., kai į Vilniaus Santaros vaikų ligoninę buvo pristatytas sunkios būklės kūdikis, įtariant supurtyto vaiko sindromą.

Moteris išdėstė savo versiją

Primename, kad prieš kelias dienas moteris žurnalistams papasakojo, kaip mergytė buvo purtoma, o galiausiai, kartu su dukrele, kaip pati sako, buvo užpultos savo vyro ligoninės palatoje. „Šių metų sausio 14 dieną mano buvęs vyras E.Z. (pavardė redakcijai žinoma) žiauriai sužalojo - supurtė mūsų tuo metu buvusį 4 mėnesių kūdikį. Dukrytė savaitę gulėjo komoje ir kovojo su mirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau mėnesį praleidome neurochirurgijos skyriuje, tada du mėnesius reabilitacijoje ir dabar gulejome Neurologijos skyriuje dėl prasidėjusių traukulių (smegenų traumos pasekmė). Po smegenų traumos dukrytė liko, tikrąją to žodžio prasme, invalidė.

Pragulėjome ligoninėje tris mėnesius su puse, nuo sausio 14 d, tik prieš keletą dienų su kūdikiu grįžome namo iš ligoninės.

Buvome Neįgalumo nustatymo tarnyboje, dukrai bus nustytas sunkus neįgalumas su slauga, t.y pasibaigus mano Motinystės atostogoms aš negalėsiu dirbti, vaikas negalės eiti į darželį, turėsiu ją, dėl jos sunkios sveikatos būklės, nuolatos slaugyti namuose. Per 15 darbo dienų atsiųs Neįgalumo dokumentus ir Aurelijos Neįgaliojo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūdikis po supurtymo liko beveik aklas - pažeista centrinė tinklainės dalis, nemato, akys reaguoja tik į šviesą, atgal nuėjo visa raida, vystymasis, šiuo metu jai 8 mėnesiai, o ji net galvutės normaliai neišlaiko - juk tą daro jau 2 mėnesių kūdikis. Nesivarto, nesėdi, nesiekia ir įdavus neišlaiko žaisliukų.

Be viso to, dar kaip smegenų traumos pasekmė prasidėjo epilepsija, diagnozuotas Vesto sindromas, infantiliniai spazmai - reta, sunki kūdikių epilepsijos forma. Iki tėvo supurtymo mergytė buvo visiškai sveika, vystymasis atitiko normas!

Dukters tėvas dėl savo poelgio visiškai nesigaili, dukters ligoninėje nelankė, ja nesirūpina nei fiziškai, nei materialiai, neprisideda prie vaiko išlaikymo ir sveikatos priežiūros išlaidų nei vienu centu. Kovo 27 d netikėtai atvykęs į ligoninę mane sumušė ir apvogė, paėmė iš piniginės pinigus, kurie buvo skirti kūdikio mišinukui, juos išleido narkotikams Vilniaus čigonų tabore (buvo pradėtas jau 3 ikiteisminis tyrimas dėl jo smurto prieš mane)“ – dėstė mama.

REKLAMA

Tyrimas buvo nutrauktas

Vis tik ją dar labiau nustebino žinia apie tai, kad ikiteisminis tyrimas dėl kūdikio sunkaus sveikatos sutrikdymo, nutraukiamas: „Ir po viso šito staigmena - vakar ryte gavau nutarimą iš prokuratūros, jog prokuroras Alvydas Valiukevičius nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl kūdikio sunkaus sveikatos sutrikdymo, Edgarą išteisina, jis lieka nenubaustas.

Edgarui pavyko įrodyti, neva tai dukrą supurtė ją gaivindamas, neva ji užspringo. Nors greitosios pagalbos mediko liudijime teigiama, jog medikai atvykę jokių springimo požymių nepastebėjo, iš plaučių nieko neatsiurbe, iškart įtarė smegenų traumą - supurtyto kūdikio sindromą, nes vaikas buvo komos būsenoje, sutrikusiu kvėpavimu ir sutrikusia širdies veikla. Štai kaip dirba mūsų Lietuvos teisėsauga, teismai ir prokuratūra!

REKLAMA

O kas atsakys už sugriautą vaiko gyvenimą ir suluošintą sveikatą?! Kas padengs vaiko gydymo išlaidas?! Paskambinusi ikiteisminio tyrimo tyrėjai, dar likau pažeminta ir man su nepasitenkinimu buvo drebta, jog galiu nutarimą skųsti per 20 dienų. Taip, aš skųsiu. Būtinai.

Kovosiu už savo vaiką iki galo! Iš paskutiniųjų stengsiuosi, jog dukters skriaudikas būtų nubaustas ir atsakytų už suluošinta kūdikio sveikatą.

Aš ne tam ją pagimdžiau, kad kažkoks ... (iš pykčio nerandu net tinkamų žodžių!) ją purtytų, mėtytų ir vėtytų.

Pagimdžiau ją, kad ji būtų laiminga. O vietoj to, kad mažylė džiaugtųsi gyvenimu ir vaikyste, jau daugiau nei pusę savo gyvenimo praleido ligoninėje, ir čia dar tik pradžia, nes tuojau pat, gegužės 19 d vėl reiks gultis epilepsijos kontrolei ir tyrimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir taip nuolat, kas kelis mėnesius. Be to turi gyventi tamsoje, vietoje to, kad pažintų spalvotą pasaulį ir juo džiaugtųsi. O ją sužalojęs nusikaltėlis toliau sau ramiai gyvena lyg niekur nieko. Kur teisybė?!“, - buvo rašoma viešame laiške.

Nelaimė įvyko bute

Kaip pranešė Policijos departamentas,  į Vilniaus ligoninę iš Buivydiškių gatvėje esančių namų pristatyta pernai gimusi mergaitė, patyrusi komą ir supurtyto vaiko sindromą. Informaciją apie įvykį policija gavo iš ligoninės, į kurią mergaitė pristatyta, vęliau į šios bylos tyrimą perėmė Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

REKLAMA

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vedėja Vilmanta Burokienė tada patvirtino, kad mergytės būklė buvo labai sunki, ji ilgą laiką praleido komoje.

Iškart po nelaimės moteris žurnalistams pasakojo, kad smurto namuose būta ir anksčiau. Moteris patvirtino, kad vyras ne kartą prieš ją smurtavo, pora buvo išsiskyrusi, bet vėliau susitaikė.

Kaip pasakoja ji pati, vyras smurtaudavo, kai grįždavo namo apsvaigęs. Kūdikio mama bendradarbiauja su tarnybomis, vyras šiuo metu yra laisvėje. Jis taip pat kurį laiką jau yra įtrauktas į Metadono programą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų