REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Vaido Leliugos kelionė į Madridą
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laida „Keliauk išmaniai“, kurios metu Vaidas Leliuga padeda atrasti įdomiausius Europos miestus ir jų paslėptas vietas, šį kartą sveikinasi iš Ispanijos sostinės – Madrido.

21

Laida „Keliauk išmaniai“, kurios metu Vaidas Leliuga padeda atrasti įdomiausius Europos miestus ir jų paslėptas vietas, šį kartą sveikinasi iš Ispanijos sostinės – Madrido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis įdomus faktas apie šį miestą – Madridas yra aukščiausia sostinė Europoje. Tuo padeda įsitikinti ir BITĖS išmanusis laikrodis „Honor Watch Magic”, rodantis, kad stovint miesto centre esama 630 m. virš jūros lygio.

REKLAMA

„Šiame mieste veikia apie 70 muziejų, o Madridą per metus aplanko beveik 10 milijonų turistų“, – toliau vardina Vaidas ir keliauja įsitikinti, ar tiesa, jog ispanai nekalba angliškai.

Kaip svetimame mieste jaustis laisvai?

Pasivaikščiojus po Ispanijos sostinę ir pasiteiravus kelių žmonių, kaip nukakti iki tam tikros vietos, pasak Vaido, šis angliško atsakymo negavęs. „Vis dėlto, gerai, kad turiu po ranka internetą ir jis man parodo visus kelius“, – kalba keliautojas ir priduria, kad atvykus į nepažįstamą miestą jaustis užtikrintai ypač svarbu, kadangi nuo to priklauso kelionės kokybė bei įspūdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad šiandien keliaudamas po Europą ir turėdamas BITĖS paslaugas, be didelių sunkumų galiu jaustis taip pat laisvai, kaip esu įpratęs Lietuvoje: nevaržomai naudotis internetu, su draugais dalintis savo nuotraukomis, net kalbėtis telefonu ar susirašinėti žinutėmis“, – pasakoja V. Leliuga. Patogu ir lengva keliauti, nes nereikia sukti galvos dėl išmanaus įrenginio saugumo - BITĖ rūpinasi ne tik išmaniojo ekrano draudimu, bet ir viso įrenginio.

Sumuštas rekordas

Dar viena vieta, kurią privalu aplankyti kiekvienam atvykus į Madridą, tai bene svarbiausia miesto aikštė – Plaza Mayor. „Kažkada labai seniai čia vyko net viešos egzekucijos, bulių kautynės, įvairios mugės ir renginiai, o dabar šią aikštę supa dideli pastatai ir daugybė kavinių“, – pasakoja V. Leliuga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš apsilankant Madride „Keliauk išmaniai“ laidos vedėjas išsiaiškina, jog būtina iš anksto susidėlioti prioritetus ir susiplanuoti, ką šioje sostinėje norėtumėte pamatyti. „Miestas didelis, todėl iš anksto turėtumėte žinoti, ko labiausiai norite: ar pajusti Madrido dvasią, žmones, atmosferą vaikštant parke, ar pamatyti žymias lankytinas vietas“, – pataria laidos vedėjas ir primena, kad nepaisant to, koks maršrutas ar tikslas kelionėje laukia, tam susiplanuoti pakanka dviejų dalykų – išmaniojo telefono ir interneto.

Madride Vaidas praleido parą, tačiau pasiekė žingsnių rekordą – jo išmanusis „Honor Watch Magic” laikrodis rodė net 35 tūkst. žingsnių.

Daugiau išmanių kelionių patarimų ir nuotykių Madride žiūrėkite laidoje „Keliauk išmaniai“:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų