REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Andrius Bubulis (nuotr. Jauki akimirka)

Ar mėgstate sveikus, be glitimo pagamintus tortus? Kaip sako kaunietis Andrius Bubulis, neseniai įsteigęs įmonę ir pradėjęs gaminti neapdorotus („raw“) tortus, jį ir patį nustebino tokių tortų skonis.

10

Ar mėgstate sveikus, be glitimo pagamintus tortus? Kaip sako kaunietis Andrius Bubulis, neseniai įsteigęs įmonę ir pradėjęs gaminti neapdorotus („raw“) tortus, jį ir patį nustebino tokių tortų skonis.

REKLAMA

Įdomus faktas apie Andrių – jis ne tik prekės ženklo „AndRaw“ savininkas, bet ir Kauno apskrities policininkas. Naujienų portalui tv3.lt vyras papasakojo, kaip sekasi dirbti policijoje ir gaminti tortus.

Visada mėgo gaminti

A. Bubulis policijos pareigūnu dirba 15 metų. Šiuo metu jis yra Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas. Kaip vyras pasakojo, tapti policininku nusprendė visiškai atsitiktinai. Paragintas mokytojos, pradėjo domėtis šia profesija ir pradėjo studijuoti Mykolo Romerio universitete.

Jau nuo vaikystės vyras sukdavosi virtuvėje ir padėdavo močiutei gaminti. „Mėgau gaminti, eksperimentuoti. Prieš įstojant į policiją, teko padirbėti keliose picerijoje. Virtuvė nėra man tolima sritis“, – pasakojo A. Bubulis.

REKLAMA
REKLAMA

Netikėtai gimusi idėja

Pernai metais A. Bubulis pirmąkart paragavo neapdoroto torto vienoje kavinėje. Po to tokiu tortu pavaišino viena pažįstama. Andrių sudomino tokių tortų gamyba, todėl ir jis pats pabandė pagaminti tokį tortą. „Nunešiau paragaut į darbą kolegoms, šiaip draugams padalinau, visiems patiko ir tiesiog kilo tokia mintis.

REKLAMA

Kadangi nevalgau pats mėsos, daugiau mažiau esu vegetaras, man neaktualūs buvo tie paprasti tortai. Pastebėjau, kad labai daug žmonių irgi ieško tokių produktų, kurie būtų sveiki, neturėtų glitimo, nebūtų iš gyvulinės kilmės. Nelabai yra tokių pagamintų saldėsių pasiūla, ypač Kaune.

Galbūt ir idėja tokia kilo dėl to, kad pasiūlyčiau kažką tokio, kad būtų tinkama ir kitokį maistą valgantiems arba netoleruojantiems tam tikro maisto žmonėms. Skonis patiko net ir mėsą valgantiems“, – apie tai, kaip gimė idėja pasiūlyti tokius tortus, prisiminė kaunietis.

REKLAMA
REKLAMA

Nėra didelis saldumynų fanas

Nors nėra didelis saldumynų mėgėjas, tačiau Andrius kartais mėgsta ką nors suvalgyti saldaus prie arbatos. „Pastebėjau, kad bent seniau valgydamas nesveikus saldumynus, labai apsunksta tiek pilvas, tiek ir organizmas.

Jausdavosi sunkumas organizmo viduje, o būtent po šitų tortų jautiesi lengviau. Tai yra sveika, nes pagrindą sudaro riešutai, džiovinti vaisiai. Visai kitaip jautiesi ir kažkaip tai neapsunkina“, – apie skirtumą tarp sveikų ir nesveikų saldumynų prakalbo A. Babulis.

A.Bubuliui sveika gyvensena nėra naujiena. Vyras nevalgo mėsos, nevartoja pieno produktų, atsisakė glitimo. Taip pat nevartoja alkoholio ir nerūko: „Palaipsniui tas gavosi, bet taip, kad atsisakiau mėsos ir alkoholio nuo praėjusių metų pradžios.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suderina ir darbą, ir tortų gamybą

Policijos pareigūnu dirbantis vyras sako, kad šią dieną įmanoma suderinti darbą ir tortų gamybą. Kadangi dieną vyras dirba, vakarais arba savaitgaliais tenka gaminti tortus išnuomuotose patalpose. „Gamyba, sudėjimas į tortinę formą užtrunka apie pusę valandos.

Pačių riešutų ir produktų paruošimas yra ilgiau trunkantis. Pavyzdžiui, riešutai brinkinami vandenyje dažniausiai visą naktį, po to jie perplaunami“, – apie gamybos procesą pasakoja Andrius.

Norėtų daugiau informuoti apie sveikus produktus

Apie Andriaus tortus žmonės sužino įvairiais būdais – per žiniasklaidą, socialinius tinklus, per pažįstamus. Kaip pasakoja vyras, žmonės vieni per kitus sužino apie jo kuriamus tortus ir tai padėjo plėstis klientų ratui.

REKLAMA

Pagrindinis prekės ženklo „AndRaw“ kūrėjas yra Andrius. Yra žmogus, kuris prižiūri socialinius tinklus ir komunikaciją, todėl visi kiti darbai, tarp kurių produktų pirkimas, gamybos procesas ir tortų pristatymas, lieka Andriui. „Faktas, jog norėtųsi daugiau žmones informuoti ir šviesti apie sveikus produktus, kuriais galima lygiai taip pat paskaninti ar pasisaldinti gyvenimą.

Nereikia valgyti vien tik tų riebalų mišinių, kurie vadinami tortais. Galbūt ši idėja daugiau švietėjiška, apie sveiką gyvenseną“, – sako Andrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų