REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Paprasta tatuiruotė moteriai virto košmaru (nuotr. facebook.com)

Šokiruota moteris papasakojo apie savo siaubą su chna: po tatuiruotės per atostogas pateko į ligoninę ir liko su randais.

5

Šokiruota moteris papasakojo apie savo siaubą su chna: po tatuiruotės per atostogas pateko į ligoninę ir liko su randais.

REKLAMA

Šokiruota moteris papasakojo apie savo patirtą siaubą su chna – atostogų metu pasidarė tatuiruotę ir dėl to pateko į ligoninę ir liko su randais, rašoma catersnews.com.

Rachel Major (28) 2018 metų gruodį atostogaudama Dominikos respublikoje, Karibų salose nusprendė vietiniame salone ant dešinės kulkšnies pasidaryti chna tatuiruotę.

Iš pradžių nekilnojamojo turto agente dirbančiai merginai rezultatas patiko, bet 10 dolerių tekainavusi juoda chna tatuiruotė po dešimties dienų pradėjo niežėti.

Tą savaitę ant Rachel laikinos tatuiruotės iškilo pūslės ir ji ištino – situacija taip pablogėjo, kad mergina nebegalėjo vaikščioti ir jai teko pagalbos kreiptis į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Rachel iš Vajomingo, Mičigano valstijos JAV savo istorija dalijasi norėdama paraginti kitus nesidaryti laikinų atostogų tatuiruočių su chna – šiuo metu ji pati gydosi randus ir atsigauna po patirto skausmo.

REKLAMA

Mergina sako: „Anksčiau niekada nebuvo dariusis chna tatuiruotės, todėl kai pamačiau saloną, pamaniau, kodėl gi jos nepasidarius, kad kojos gražiai atrodytų su basutėmis paplūdimyje.

Mačiau, kaip šiame salone chna tatuiruotes darosi daugybė žmonių, todėl maniau, kad bus smagu. Iš pradžių rezultatas man labai patiko ir pirmas tris dienas atrodė puikiai, kol dešimtą dieną nepradėjo stipriai niežėti.

Niežėjimas niekaip nepraėjo, o tada ant tatuiruotės iškilo pūslės, ji ištino ir vaikštant ėmė skaudėti, todėl nebegalėjau paeiti.

Kai skausmas tapo nebepakeliamas, kreipiausi į greitąją pagalbą ir buvau nuvežta į ligoninę - man išrašė dviejų tipų vaistų ir kremo, kuris padėjo nuo skausmo, bet randai dar neišnyko.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo blogiausia man kada nors kilusi mintis, daugiau niekada nebesidaryčiau chna tatuiruotės ir niekam nepatarčiau jos darytis - o ką, jei jūsų oda reaguos taip pat?“

Nors dabar ant Rachel kojos randas matosi, ji tikisi, kad jis išnyks.

Mergina sako: Tikiuosi, kad randas nėra neišnykstantis, bet šiuo metu chna linijos aiškiai matosi.

Tikiuosi, kad taip yra todėl, kad toje vietoje oda neįdegė, todėl oda ten balta arba ką tik užgijusi.

Šią vasara bandysiu įdegti tą kulkšnies dalį, kad chna linijų nebesimatytų, bet jei tai nepavyks, nežinau, ką reikės daryti toliau.

Tik džiaugiuosi, kad chna tatuiruotę dariausi ant kulkšnies, o ne matomesnėje kūno vietoje – neišnykstantis randas kur nors kitur būtų daug pastebimesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikrai nebuvo verta viso šio siaubo išgyventi dėl kelių savaičių su gražia tatuiruote ant kojos.“

RACHEL TATUIRUOTĖS BŪKLĖS CHRONOLOGIJA:

1-9 dienos – Jokių problemų.

10-oji diena – Prasidėjo niežėjimas.

11-oji diena – Niežėjimas sustiprėjo.

12-oji diena – Rachel bandė namų priemonėmis pašalinti rašalo likučius: išbandė alyvuogių aliejų, druską, citrinos sultis, antibakterinį muilą, vandenilio peroksidą, nagų lako valiklį, dantų pastą.

13-oji diena – Iškilo pūslės, Rachel pradėjo du kartus per dieną kulkšnį mirkyti magnio druskos vonelėse ir dėti ledo kompresus.

14-oji diena – Prasidėjo tinimas.

15-oji diena – Rachel kreipėsi į greitąją pagalbą ir jai buvo išrašytos „HudrOXYxine“ kapsulės, viena „PredniSONE“ tabletė ir triamcinolono acetonido kremas.

16-oji diena – Skausmas ėmė silpti: niežėjimas praėjo ir tinimas sumažėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų