REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Sveika mergytė tapo išbandymu vilniečių šeimai

Vilniuje gyvenančiai Lukrecijai – aštuoneri, tačiau jos vaikystė, toli gražu, neprimena laimingos ir nerūpestingos. Mergytė nuo mažų dienų kenčia didžiulius skausmus, o vietoje laiko, kurį galėtų praleisti su bendraamžiais ant sūpynių ar kieme, jos mama Dovilė Čepulinskaitė svarsto apie reabilitacijas, kurios padėtų dukrelei lengviau judėti, vaikščioti ir kalbėti.

6

Vilniuje gyvenančiai Lukrecijai – aštuoneri, tačiau jos vaikystė, toli gražu, neprimena laimingos ir nerūpestingos. Mergytė nuo mažų dienų kenčia didžiulius skausmus, o vietoje laiko, kurį galėtų praleisti su bendraamžiais ant sūpynių ar kieme, jos mama Dovilė Čepulinskaitė svarsto apie reabilitacijas, kurios padėtų dukrelei lengviau judėti, vaikščioti ir kalbėti.

REKLAMA

Galimybė kalbėti yra tai, ko šiuo metu labiausiai trokšta aštuonmetės mama. Lukrecijos istorija prasidėjo 2014 metais. Iki tol sveika buvusi mergytė labai greitai pasikeitė. Tada jai buvo vos treji su puse.

Ligos priežastis neaiški

Būtent tais metais ją ir jos mamą Dovilę Čepulinskaitę užgriuvo nemenka našta – mergytei medikai diagnozavo itin retą ligą – autoimuninį encefalitą prieš NMDS receptorius. Priežastis iki šiol, net praėjus penkiems metams, nėra aiški.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš metus ji gulėjo paralyžiuota, nevaikščiojo, nekalbėjo, o šiandien situacija gerokai pagerėjusi. Šeimai ypač padeda neabejingi žmonės bei „Išsipildymo akcija“.

REKLAMA

Pati Dovilė mano, kad tai galėjo būti vėjaraupių pasekmė, tačiau tai – tik spėjimas.

Mamos širdis plyšo 

Mama, pasakodama apie mergytę, neslepia emocijų: „Liga truko 4 metus, mano širdis plyšo tūkstančius kartų, juk Lukrecija nyko dienomis, o kartais ir valandomis, vėl gėrėjo ir vėl blogėjo.

Per 4 metus Lukrecijai buvo taikyta begalė gydymo: 12 metilprednizalonų terapijų, 2 imunoglobulinų terapijos ir 13 chemoterapijų.

Atlikta 14 magnetinių rezonansų ir begalės kitų tyrimų. Labai gerai prisimenu vieną dieną, kai ją neinančia nešėmės į intensyvios terapijos skyrių pirmą kartą lašinti Rituximab chemoterapijos, juk reikėjo sunaikinti imunitetą, kuris naikino ją.

REKLAMA
REKLAMA

Po 10 valandų lašinimo Lukrecija atsistojo ir išėjo savo kojomis - tai buvo pirmas mūsų kelionės Stebuklas. Valio tai padeda, mano širdyje grojo trimitai. Mes visada gyvenome su viltimi ir tikėjimu, kad nekviesta viešnia iškeliaus. 

Chemoterapija padėdavo, bet tai buvo laikina, jom pasibaigus vėl blogėdavo, sulašinus gerėdavo ir taip kaip užburtam rate bėgome, kaip pelytės nuo vieno lašinimo iki kito.

Bet visada labai meldėme, prašėmė Dievo palaimos, kad liga sustotu, kad daugiau nereikėtų chemoterapijų, kad daugiau nereikėtų vaistų ir 2017 metų vasaris tapo mūsų antru gimtadieniu. Liga sustabdyta!!!

Dažnai mūsų klausia, o tai onkologinė liga, genetinė, o gal skiepai - atsakymas yra ne. Mes iki šiol nežinome, kodėl tai atsitiko, tačiau šiandien labiausiai norime Jūs pakviesti sekti mūsų kelionę link geresnio rytojaus. Ir padėti mums pervedant 2% gyventojų pajamų mokesčio, Jums tai nieko nekainuoja, o mums tai didelė pagalba", - su viltimi prašo mama Dovilė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą – geros žinios

Nors Lukrecija dabar turėtų lankyti mokyklą, deja, ją stabdo sutrikimai ir ligų puokštė. Ji sunkiai vaikšto, nekalba. Kasdien su mama lankosi pas kineziterapeutę ir logopedę.

Su liga šeima kovoja jau beveik penkerius metus ir dabar mama Dovilė naujienų portalui tv3.lt pasakoja, kad tai yra pirmi metai, kai pavyko įveikti ligą. Magnetinis rezonansas parodė, kad Lukrecijos smegenys atsigauna.

Per penkerius metus mergytei buvo atlikta net 14 magnetinio rezonanso procedūrų. Lygiai tiek – 14 kartų Dovilė girdėjo, kad jos dukros smegenys nyksta.

„Mes visada giliai širdyje tikėjome, kad gali būti viskas gerai. Nors sunku patikėti, tačiau medikų žodžiai atrodo daug žadantys – smegenų pažeistos vietos atsistato“, - pasakoja Dovilė.

REKLAMA

Tiki pergale

Tai itin guodžia mamą ir pačią Lukreciją. Atkakli moteris, viena auginanti mergytę, nežada sustoti. Ji jau turi suplanavusi reabilitacijos planą Lukrecijai ir tiksliai žino, kaip gali padėti mažajai kovotojai.

Kartu su Santaros ligoninės medikais aštuonmetei jau sudėliotas reabilitacijos planas. Tiesa, ne viskas taip paprasta, mat daugybė reabilitacijų ir kineziterapeutų paslaugų yra mokamos.

„Būtent dėl to aš taip atkakliai prašau visų geros valios žmonių padėti. Prašau padėti ne iš savo kišenės, o tiesiog skirti 2 procentus mano dukrytei, kurie pasiektų mūsų fondą ir mes galėtume pinigus skirti gydymuisi, sveikatos gerinimui.“

REKLAMA

Artimiausiu metu Dovilė su Lukrecija planuoja vykti į delfinų terapiją Odesoje, kurioje bus pritaikytos kalbos terapijos. Mama pasakoja, kad delfinai su Lukrecijos kalba daro tikrus stebuklus.

Toliau šeima planuoja atlikti procedūras Palangoje, o rudeniop vykti į Čekiją. „Ten radome logopedę, kuri mums suteikė daug vilties. Ji padėjo pagerinti Lukrecijos kalbą“, - pasakoja mama, kuri nepraranda vilties pamatyti savo dukrą sveiką ir judrią.

Prisidėti prie Lukrecijos gydymo galite ir jūs. 

1. Gavėjas: Lukrecija Linėvska Banko sąskaita: LT407300010152522815 AB Swedbank Banko kodas 73000 Swift kodas HABALT22 2. PAYPAL : [email protected] 3. Gavėjas: Lukrecijos Labdaros ir paramos fondas Fondo kodas:304924613 Banko sąskaita: Lt733500010004430940 4. Skiriant 2% GMP, šiuo metu galima užpildyti deklaracija ir 4 metams.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų