REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dailus kūnas – bene kiekvienos moters svajonė. O įpusėjus pavasariui vis dažniau norisi ne tik dailios, bet ir sveikai atrodančios odos.

Dailus kūnas – bene kiekvienos moters svajonė. O įpusėjus pavasariui vis dažniau norisi ne tik dailios, bet ir sveikai atrodančios odos.

REKLAMA

Jau keletą dešimtmečių iš mados niekaip neišeina ir įdegęs kūnas. Tiesa, pastaraisiais metais įdegusio kūno kultas duoklę atiduoda sveikai, o ne perdegusiai odai.

Vitamino D, kuris skatina melanino gamybą odoje ir ji iš žiemiškos cepelino spalvos pavasarį atsigauna į švelnaus pieninio šokolado – norisi visoms.

Tačiau tikrai ne visos turi galimybę ištrūkti šiltoms atostogoms ar skirti lėšų soliariumui. Žinoma, grožio industrija siūlo ir kūno losjonus, kurie palaiko įdegį, tačiau tam, kad jį palaikyti, pirmiausia reikia jį turėti.

Vis dažniau interneto platybėse moterų akis patraukia skambi atraštė – įdegio injekcijos. Vos kelios injekcijos, trumpas apsilankymas soliariume – ir jau gali džiaugtis sodriu bronziniu įdegiu.

REKLAMA
REKLAMA

Internete tokių skelbimų – apstu, o injekcijas nusipirkti lygiai taip pat paprasta, kaip grietinės parduotuvėje. Tačiau visuomet būna vienas „bet“. Šios injekcijos nei Lietuvoje, nei Jungtinėje Karalystėje nėra legalios.

REKLAMA

Pavasarį vis dažniau pastebimi tokio pobūdžio skelbimai ir Anglijos lietuvių grupėse.

„Pasitikite pavasarį gražūs ir įdegę tik su įdegio injekcijomis! Natūralus įdegis vos per kelias dienas! Apsaugokite savo odą nuo UV spindulių! Jokių nudegimų saulėje, ypatingai injekcijos tinka jautriai odai. Naudojama namuose“, - akį traukia gausybė skelbimų, šalia kurių – dailiai įdegę kūnai.

Tokias grožio procedūras išbandžiusios merginos teigia sulaukusios ir itin nemalonaus šalutinio poveikio: apgamų gausa, pigmentinių dėmių atsiradimas, stiprus pykinimas, galvos skausmas, svaigimas. Tokie simptomai pasitaiko daugumai, savarankiškai besileidusiems injekcijas namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Jų nusipirkti taip pat galima įvairiais būdais: „per pažįstamus“, kaip dažniausiai rekomenduoja Anglijos lietuvės, ar netgi keliuose grožio salonuose, pardavimų platformoje „ebay“. O ir kaina – labai viliojanti – kelių injekcijų pakuotės kaina svyruoja nuo 20 iki 45 svarų, Lietuvoje panašios kainos skelbiamos eurais.

Dar 2008-aisiais NHS puslapyje paskelbtoje informacijoje skelbiama, kad tokios priemonės JK – griežtos draudžiamos, nelegalios, o už jų platinimą galima sulaukti teisinės atsakomybės.

„Šis sintetinis hormonas yra kenksmingas ir nelegalus. Plačiai paplitęs melanotanas, suleidžiamas dažniausiai pilvo srityje, po oda, skatina jos patamsėjimą, tačiau šis produktas niekada nebuvo patikrintas Vakarų vyriausybės sveikatos priežiūros agentūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį preparatą netgi galima priskirti prie narkotinių medžiagų, o jį lengvai galima įsigyti internetinėse parduotuvėse, sporto klubuose ar netgi grožio salonuose. Kadangi šią priemonę reikia leistis patiems, tai dar labiau padidina riziką infekcijoms ar netgi Hepatitui B, ŽIV“, - rašoma oficialiame pranešime.

Kas yra melanotanas? Tai preparatas, kuris padidina melanino kiekį odoje.

Lietuvoje yra vienintelė internetinė parduotuvė „Bronze Body“, kuri skelbiasi turinti visus sertifikatus ir licencijas prekiauti dirbtinio įdegio injekcijas.

„Broze Body“ produkcija yra vienintelė ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse turinti TGA sertifikatus ir būtent mūsų produktą rekomenduoja geriausi Lietuvos plastikos chirurgai“, - skambiai aidi aprašymas internetinės parduotuvės puslapyje.

REKLAMA

Ši informacija – klaidinga. Iki šiol nėra žinoma, kodėl atitinkamos tarnybos dar neblokavo parduotuvės veiklos internete.

Įdomi detalė ir tai, kad esą vienintelė legali įmonė Baltijos šalyse registruota Jungtinėje Karalystėje, Rytų Londone esančiame Dagenhamo rajone.

Anglijos lietuvių grupėse plinta ir daugiau atsiliepimų apie injekcijas, kurie šiurpina ne vieną.

„Apgamų neatsirado, bet kadangi melaninas organizme padidėjo, tai jie tiesiog paryškėjo. Man labai priimtina todėl, kad aš nemėgstu soliariumų, o ant saulės UK nepribūsi tiek daug. Man užteko vienos pilnos dozės, kad užpildyti organizmą ir dabar kas tris mėnesius tik pasipildau su 0,5 ml. Pora kartų į soliariumą – ir gražus įdegis“, - tvirtino viena emigravusi lietuvė.

REKLAMA

„Esu bandžiusi leistis įdegio injekcijas. Man po jų skaudėjo galvą, pykino. Aišku, poveikis buvo neblogas. Kai važiavau atostogauti ne nudegiau, o įdegiau“, - savo patirtimi dalijosi kita moteris.

„Po injekcijų pasekmės buvo tokios, kad nedrįsčiau daugiau naudoti. Oda buvo ypatingai sugadinta, kiek metų vargau, kol odos būklė atsistatė. Atsirado šlykščios dėmės ant krūtinės, pilvo, nugaros“, - pridūrė dar viena tautietė.

Kita lietuvė savo patirtimi pasidalijo kiek atviriau.

„Buvau susigundžiusi ir aš. Pasekmės buvo baisios. Be to, kad išlindo daug apgamų, kurių niekada nebuvo tose vietose, bet man dar gavosi šalutinis poveikis, odos alergija, rankų ir kojų niežulys iki išprotėjimo, bemiegės naktys, vaistai jau nebepadėdavo. Alergija tesėsi apie keturis mėnesius.

Buvau pas odos gydytoją, aišku, jam nesakiau, kokį Š leidausi, bet kai pamatė apgamus, kategoriškai uždraudė rodytis saulėje ar eiti į soliariumą. Daugiau gyvenime nekartosiu tokios nesąmonės“, - neslėpė lietuvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų