REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Marmurinis pieniško šokolado keksas
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Artėjant didžiajai pavasario šventei – Velykoms, kada visi artimieji susiburia prie gausaus vaišių stalo, jau pradedama sukti galvą, kokiais skanėstais namiškius nustebinti šiemet.

14

Artėjant didžiajai pavasario šventei – Velykoms, kada visi artimieji susiburia prie gausaus vaišių stalo, jau pradedama sukti galvą, kokiais skanėstais namiškius nustebinti šiemet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlome išbandyti marmurinį keksą, tinkantį tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Tikėtina, kad šis keksas abejingų nepaliks!

REKLAMA

Keksui pagaminti reikės:

120 g minkšto sviesto, 150 g cukraus, 2 didelių kiaušinių, 70 g riebios grietinės, 125 ml pieno, 210 g „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“, 2 arb. š. kepimo miltelių, 1 arb. š. vanilinio cukraus, ¼ arb. š. druskos, 100 g pieniško šokolado.

Kekso gaminimo eiga:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite 20x12x8 cm dydžio kekso kepimo formelę.

REKLAMA
REKLAMA

2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.

3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.

4. Sudėkite grietinę, supilkite pusę pieno. Išplakite.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

6. Tešlą padalinkite į dvi daugmaž lygias dalis. Atidėkite į šalį.

7. Į nedidelį dubenėlį suberkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą. Užpilkite likusia puse pieno. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie minutę, vis išimdami ir pamaišydami kas 20 sekundžių, kol gausite vientisos konsistencijos šokoladinį pieną. Įmaišykite jį į vieną dalį tešlos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Paruoštas tešlas – šviesią ir šokoladinę – pakaitomis susluoksniuokite kepimo formelėje. Iš pradžių ant formelės dugno paskleiskite kelis šaukštus šokoladinės tešlos, ant šios – porą šaukštų šviesios tešlos, ir t.t. Nesistenkite tešlos sluoksniuoti labai tolygiai: šviesi tešla bus tirštesnė, todėl ją galite dėlioti tiesiog šaukšteliu, o šokoladinės tešlos bus šiek tiek daugiau, todėl jos sluoksnius galite daryti storesnius.

9. Paruoštą keksą kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku, - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.

10. Leiskite keksui atvėsti kepimo formelėje apie 10-15 minučių, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

11. Papuoškite. Atvėsusį keksą apibarstykite milteliniu cukrumi, papuoškite smulkinto šokolado gabalėliais, rozmarino šakelėmis, gėlių žiedeliais, šviežiomis šilauogėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų