REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vytautas Šapranauskas (nuotr. Organizatorių)

Balandžio 18-ąją Lietuva mini šeštąsias maestro Vytauto Šapranausko mirties metines. Iš gyvenimo aktorius pasitraukė 2013 metais, kai jam buvo 54-eri.

9

Balandžio 18-ąją Lietuva mini šeštąsias maestro Vytauto Šapranausko mirties metines. Iš gyvenimo aktorius pasitraukė 2013 metais, kai jam buvo 54-eri.

REKLAMA

Ši netektis sukrėtė ne tik teatro ir televizijos bendruomenę, bet ir visą šalį. Rytoj V.Šapranauskui būtų sukakę 61 metai. 

Praėjus šešeriems metams ant kapo dega vos viena žvakė. Balandžio 18-osios rytą čia buvo viena žvakelė.

Vis tik garsūs žmonės iki šiol prisimena savo gerą draugą Vytautą Šapranauską. Prisiminkime, ką praėjus penkeriems metams po Šapro mirties, tv3.lt kalbėjo garsūs žmonės.

Kasdien prisimena maldoje

Aktorė Dalia Michelevičiūtė, ilgus metus kartu dirbusi su V.Šapranausku ir dalyvavusi šokių projekte, balandžio 18-osios rytą neslėpė emocijų, kalbėdama su naujienų portalu tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nebuvau liudininkė jo vienatvės akimirkų, tačiau darbe ir kelionių metu jis buvo nuostabus žmogus. Kai ryžausi dalyvauti šokių projekte televizijoje, žinojau, kad neišvengsiu kritikos ir, galbūt, nemalonių replikų, tačiau Vytauto palaikymas man visada buvo labai svarbus. Jo žvilgsnis man buvo tarsi padrąsinimas.

REKLAMA

Neabejoju, kad dabar režisieriai gailisi, kad paskutiniais jo gyvenimo metais neskyrė jam didelių ir svarbių vaidmenų teatre. Nors daugelis iš mūsų Vytautą prisimena kaip aktorių, dirbusį televizijoje, tačiau teatras jam visada rūpėjo gerokai labiau.

Tai buvo širdies aktorius. Jaudino jo autentiškumas, natūralumas. Jis nevaidino, jis gyveno tuo, ką kasdien darė.

Aš labai myliu Vytautą ir kasdien meldžiuos už jį ir visus išėjusius kolegas. Tikiu maldos galia ir kaskart prašau gailestingumo“, - kalbėjo garsi aktorė D.Michelevičiūtė.

Paskutinis mohikanas

„Vilniaus baleto“ teatro meno vadovas Jurijus Smoriginas naujienų portalui tv3.lt sakė, kad tai buvo paskutinis mohikanas, kurio Lietuva neteko.

REKLAMA
REKLAMA

„Jo profesionalus ir aktorinis meistriškumas padėdavo jam visose situacijose. Juk mes vedėme projektą, kuris būdavo transliuojamas tiesioginiame eteryje. Jis puikiai gebėdavo suvaldyti viską, kas jame vykdavo. Jis neleisdavo nė vienam projektui, kurį pats vedė, nusiristi žemyn.

Gerai prisimenu, koks jis būdavo kulisuose. Tai buvo rimtas ir ramus žmogus, atidžiai skaitydavęs scenarijų ir dirbęs aukščiausiu lygiu.

Jis sugebėdavo suvaldyti bet kokią situaciją ir dar padėdavo kitiems – juk viena jo mokinių televizijoje buvo aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė. Kai jie pradėjo vesti projektą, ji buvo dar pradedančioji, todėl Vytautas visada būdavo tas, kuris padėdavo jai“, - prisiminė J.Smoriginas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didelis praradimas Lietuvai

Dainininkė Katažina Zvonkuvienė su Vytautau Šapranausku pirmą kartą gyvai susipažino TV3 projekte „Chorų karai“. Moteris prisimena, kad būtent V. Šapranauskas tapo jos savotiško krikšto televizijoje liudininku.

„Aš galiu prisiminti jį kaip be galo talentingą žmogų, kuris buvo atsidavęs savo mylimai veiklai, scenai ir žiūrovams. Jis turėjo begalinį nuostabų humoro jausmą. Labai gaila, kad mano įspūdžiai buvo labai trumpi. Bet kartu yra labai gera, kad teko pažinti ir bendrauti su tokiu talentingu žmogumi. Lietuva tikrai daug neteko, kai neteko Vytauto Šapranausko“, - legendinį vedėją prisiminė K. Zvonkuvienė.

REKLAMA

Atsiribodavo nuo netikrų žmonių

Laidoje „Puikusis šou“ Vytautas Šapranauskas dirbo kartu su kolega Vitalijumi Cololo. Būtent šioje laidoje gimė daug naujų personažų, kuriuos vyrai sukūrė drauge.

„Mes kartu su juo esame dirbę ilgą laiką, nuo pat pradžių mus jungė daug sukurtų personažų. Vytautas visada būdavo geros nuotaikos. Nors daugelis nesupranta, kad žmogus neprivalo būti ir už kameros visiems linksmas.

Vytautas griežtai atsirinkdavo žmones, jam patikdavo protingi, turintys gerą humoro jausmą, nevulgarūs ir humaniški, tačiau jis atsiribodavo nuo netikrų ir piktų žmonių. Neišdalindavo jiems savęs. Kartu su juo esame sukūrę labai daug personažų, viską darydavome kartu – rašydavome tekstus, kurdavome nuo pat pagrindų.

Daugelis vėliau pradėjo nužiūrėti tam tikrus personažus, versti ar kopijuoti. Mes visus personažus sukurdavome patys, ko dabar ir trūksta televizijoje“, - darbą su kolega V. Šapranausku prisimena jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų