REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Metelių ežeras ir apžvalgos bokštas

Trokštate aplankyti dar neatrastas Lietuvos vietas? O galbūt svajojate į Lietuvos didingą kraštovaizdį iš aukštai? Siūlome jums aplankyti šiuos gražiausius Lietuvoje apžvalgos bokštus. 

8

Trokštate aplankyti dar neatrastas Lietuvos vietas? O galbūt svajojate į Lietuvos didingą kraštovaizdį iš aukštai? Siūlome jums aplankyti šiuos gražiausius Lietuvoje apžvalgos bokštus. 

REKLAMA

Pateikiame jums gražiausių Lietuvos apžvalgos bokštų sąrašą: 

Labanoro bokštas

Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas – aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje. Jo aukštis – 36 m. Užlipus serpantininiais laiptais į bokštą, kvapą užgniauš atsiveriantys vaizdai: miškai, Baltųjų Lakajų ežeras, salos ir pusiasaliai.

Merkinės apžvalgos bokštas

Įkopę į šį vieną aukščiausių Lietuvoje 26 m aukščio bokštą, plačiai apžvelgsite didžiausios Lietuvos upės Nemuno slėnį ir kiek akys užmato besidriekiančius Dzūkijos miškus – ne veltui šis Lietuvos regionas yra pats miškingiausias. Pušų kaimynystėje iškilęs išskirtinės architektūros bokštas su keliomis apžvalgos aikštelėmis leidžia stebėti kraštovaizdį iš skirtingo aukščio.

Drevernos apžvalgos bokštas

Užkopę į Kuršių marių pakrantėje pastatytą 15 m aukščio apžvalgos bokštą, pasijusite tarsi senosios mitologijos milžinai, žvelgiantys į savo valdas: Drevernos apylinkes, marias, už jų plytinčią Kuršių neriją. Galbūt jums pasiseks ir virš vandenų išvysite medžiojantį stambiausią Lietuvos plėšrųjį paukštį – jūrinį erelį.

REKLAMA
REKLAMA

Siberijos apžvalgos bokštas

Norėdami pajusti didžiausio Žemaitijos ežero Platelių didybę, pakilkite į 15 m aukščio Siberijos apžvalgos bokštą, pastatytą ant 166 m virš jūros lygio esančio Cidabro kalno. Tad į apylinkes galėsite žvelgti iš dar aukščiau! Nuo bokšto aikštelės atsiveria įspūdingi vaizdai į apylinkes: ežerus, miškus, pelkes ir miestelius.

REKLAMA

Kirkilų apžvalgos bokštas

Aktyviais karstiniais reiškiniais išsiskiriantį Biržų kraštovaizdį įdomu pamatyti iš 30 metrų aukščio apžvalgos bokšto. Jis primena Mėnulį, nuo jo viršaus atsiveria galybė ežerėlių. Tai ne kas kita, o vandens prisipildžiusios įgriuvos, kurios vasarą dar ir nusidažo įvairiomis spalvomis!

Gedimino pilies bokštas

Graži legenda pasakoja: nuo pilies ant kalno prasidėjo Vilnius. Garsiai kaukiantį geležinį vilką susapnavęs Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas išsiaiškino, kad jo sapnas reiškia, jog atsiras stipri ir nenugalima sostinė. Taip ant kalno XIII amžiaus pabaigoje–XIV amžiaus pradžioje buvo pastatyta pilis, turėjusi ginti miestą nuo priešų. Per XV amžiaus pradžioje kilusį Vilniaus gaisrą medinė pilis sudegė. Kalno viršuje atstatyta aukšta gynybinė mūro siena su trimis bokštais ir gotikinio stiliaus rūmais. Šiandien iš rūmų likę griuvėsiai, o Vilnių iš aukštai stebi Vakarinis bokštas. Iš jo atsiveria nuostabus vaizdas į miestą, jį supančius parkus, matyti miškais apaugusios kalvos ir besikeičiantis šių dienų sostinės veidas.

REKLAMA
REKLAMA

Snaigyno ežeras ir Veisiejų apžvalgos bokštas

Snaigynas – vienas iš Veisiejų regioninio parko Lietuvos pietvakariuose ežerų. Iš šalia jo iškilusio 15 m aukščio vėjo sūkurį primenančio Veisiejų apžvalgos bokšto atsiveria akį džiuginantys reginiai: Snaigyno ežeras, jo vingiuoti krantai, salos bei Veisiejų miestelio panorama. Jei esate žvejybos mėgėjas, Snaigyne išbandykite savo meškerės sėkmę: čia gausu stambių įvairių rūšių žuvų!

Metelių ežeras ir apžvalgos bokštas

Nuo 15 m aukščio Metelių apžvalgos bokšto apžvelgsite vieną gražiausių Pietų Lietuvos ežerų Metelį ir jo apylinkes. Čia būtina apsilankyti ornitologijos mėgėjams – iš bokšto aikštelės nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens patogu stebėti ežero vandens paukščius, ypač gulbes nebyles. Geriausia tai daryti popietės ir vakaro valandomis.

Šaltinis: Lietuva.O čia ar buvai?  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų