REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Dviejų vaikų mama atsikratė 100 kilogramų

Vaikystės traumos kamuojama mama iš savo valgiaraščio išbraukė greitą maistą ir numetė daugiau nei 100 kg, rašoma dailystar.co.uk.

72

Vaikystės traumos kamuojama mama iš savo valgiaraščio išbraukė greitą maistą ir numetė daugiau nei 100 kg, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Kelley Gunter pirmą kartą papasakojo apie tai, kaip vaikystėje buvo seksualiai išnaudojama ir kaip kaltę vertė traumai, kai jos svoris pasiekė 170 kg.

54 metų amžiaus moteris iš Ohajo valstijos JAV sako, kad buvo priklausoma nuo valgymo ir nuolat kramsnodavo keptą vištieną ir pyragus.

Kelley pasakoja, kad iki pat 14 metų amžiaus buvo seksualiai išnaudojama, todėl užaugo nesusiformavusia saviverte ir paguodos ėmė ieškoti valgyme.

Jai buvo atlikta svorio mažinimo operacija, vadinama biliopankreatine diversija – tai procedūra, kurios metu sumažinamas skrandžio ir žarnyno dydis.

Dabar jau mama tapusi moteris atrodo neatpažįstamai – ji numetė daugiau nei 100 kilogramų ir dalijasi savo istorija, kuria tikisi įkvėpti kitus.

REKLAMA
REKLAMA

Motyvaciją kelianti kalbėtoja pasakoja: „Mano vaikystė buvo pilna skausmo ir kančios, nes buvau seksualiai išnaudojama.

Maistas buvo vienintelis dalykas, kuris bent trumpam man suteikdavo laimės.

Buvau priklausoma nuo valgymo visą laiką ir bet ką. Tiek fizinė, tiek psichologinė mano sveikata buvo labai prasta.

REKLAMA

Valgydavau, kai jausdavausi gerai ir valgydavau, kai jausdavausi blogai, visada valgydavau tik nesveiką maistą - sausainius, pyragus, mėsainius ir keptą vištieną.

Žmonės nuolat man kartodavo – „Tavo toks gražud veidas“, bet tai nebuvo komplimentas, nes iš tiesų jie turėdavo omenyje „Gaila, kad kūnas ne toks gražus.“

Labai nepasitikėjau savimi, bet bijojau likti viena, todėl susitikinėdavau su sau netinkamais vyrais, ieškodavau stiprių ir atletiškų vaikinų, kurie galėtų mane apsaugoti.

Savo sūnaus Aleco, kuriam dabar 24, susilaukiau būdama 29, ir man buvo sunku spėti paskui jį, nes buvau labai nutukusi.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris prisimena, kaip daugelį kartų bandė numesti svorio, bet niekas negelbėjo.

Vienu metu ji svėrė net 175 kg. Tuomet Kelley nusprendė, kad laikas operacijai.

Ji priduria: „Operacija nebuvo lengva, net aš žinojau, kad ji išgelbės man gyvybę. Dabar esu visai kitas žmogus - gerai jaučiuosi savo kūne ir priimu save tokią, kokia esu.“

Operacijos metu Kelley pasireiškė lėtinis abdominalinis sindromas – kraujavimas į raumenis ir ji savaitę po operacijos buvo prijungta prie gyvybės palaikymo aparatų.

Ji tęsia pasakojimą: „Svorį numečiau po skrandžio užrišimo, tačiau niekada neišgijau nuo seksualinio išnaudojimo traumos – tai skamba neįtikėtinai, nes 27 metus dirbu socialine darbuotoja, tačiau garsiai apie tai nekalbėjau iki pat 2016 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagaliau buvau pasveikusi, bet man reikėjo ir vėl pajusti savo vertę. Išsivysčiau priklausomybę nuo apsipirkinėjimo, tuomet nuo azartinių žaidimų, ir kuriam laikui – net ir nuo nuskausminamųjų. Tylą pagaliau nutraukiau tik tuomet, kai praėjusiais metais mane išnaudoję žmonės mirė – tik tada nustojau gyventi gėdoje.

2017 metais parašiau knygą „Tavo toks gražus veidas“ – tai man buvo labai gera terapija. Joje pasakojama apie mano patirtą traumą ir apie svorio metimą bei apie tai, kaip buvau engiama dėl savo viršsvorio.

Aš visuomet greitai atleidžiu kitiems – atėjo laikas atleisti pačiai sau. Savo praeities, savo priklausomybių ir padarytų klaidų ištrinti negaliu, bet galiu pasveikti, galiu būti vilties šviesą kitiems žmonėms, kurie dar kenčia.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų