REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Surengti įsimintiną mergvakarį ir bernvakarį gali būti rimtas iššūkis kiekvienam. Dažniausiai tokio renginio dalyviai atsižvelgia ne tik į pramogų įvairovę, tačiau taip pat ir į tai, kiek finansinių išlaidų pareikalaus ši šventė. Visgi, kai vieni išleidžia kelias dešimtis eurų, kitiems negaila ir šimtų.

Surengti įsimintiną mergvakarį ir bernvakarį gali būti rimtas iššūkis kiekvienam. Dažniausiai tokio renginio dalyviai atsižvelgia ne tik į pramogų įvairovę, tačiau taip pat ir į tai, kiek finansinių išlaidų pareikalaus ši šventė. Visgi, kai vieni išleidžia kelias dešimtis eurų, kitiems negaila ir šimtų.

REKLAMA

Mergvakarius ir bernvakarius organizuojančios įmonės „Gocrazy.lt“ direktorius Vilius Aleksejūnas tv3.lt portalui teigė, kad tokios šventės rengimas Lietuvoje yra vis dar populiarus.

„2018 m. bernvakarių ir mergvakarių surengėme 19 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Nors interneto komentaruose dažnai kalbama, jog tokie renginiai yra apskritai nereikalingi, bet jų populiarumas metai iš metų tik didėja. <...> Dažniausiai yra švenčiama gegužės ir birželio mėnesiais, o vėliau užsakymų skaičius mažėja“, – teigia pašnekovas.

V. Aleksejūnas taip pat pastebi, kad priešvestuvines šventes organizuojančių asmenų poreikiai pakito, o patys šventės dalyviai tapo santūresni ir atsakingesni.

REKLAMA
REKLAMA

„Bernvakariuose populiariausia yra dažasvydžio pramoga – rengti užsiėmimus mieste tapo nebemadinga.

Labai džiaugiamės, kad mažėja alkoholio vartojimas, nes prieš 4–5 metus būtent tai ir buvo pagrindinis akcentas, tad dabar vaikinai vietoj didelio kiekio alkoholio suvartojimo dažniau renkasi ilgesnę ir originalesnę vakaro programą.

REKLAMA

Sparčiai populiarėja mergvakariai meilės laboratorijoje, kur merginos atlieka bandymus su skystu azotu, sausu ledu, gamina kvepalus, taip pat populiaru rinktis „mergvakarį armijoje“, – įžvalgomis dalinasi V. Aleksejūnas.

Visgi, „Baltic Tours“ kelionių ekspertas Andrius Paulionis pastebi, kad vis daugiau žmonių priešvestuvinę šventę nusprendžia surengti svetur.

„Tikrai populiaru ir labai dažnai sulaukiam užklausimų dėl bernvakarių ir mergvakarių rengimo svečiose šalyse, dažniausiai tai būna 3–4 dienų trumpos kelionės, kurios tarp turistų yra labai populiarios. <...> Dažniausiai keliauja 6–10 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai renkasi Europos sostines – tai gali būti Barselona, Roma. Taip pat populiarios poilsinės kryptys, pavyzdžiui, Kretos sala, Turkija, kitaip tariant, ten, kur galima nuvykti savaitgaliui, kur yra daugiausiai skrydžių, kad nereikėtų visą savaitę prabūti vienoje ar kitoje šalyje“, – teigia A. Paulionis.

Išleidžiamų pinigų sumos

Pašnekovas A. Paulionis teigia, kad lietuviai, rengdami mergvakarius ir bernvakarius kitose šalyse, įprastai ieško pigių bilietų, tačiau negaili sumokėti ir kelių šimtų eurų už kelionę.

„Ieško (lietuviai – aut. past.), kad būtų pigu ir kokybiška. Vidurkis išlieka apie 300–400 Eur. Kaina priklauso nuo poreikių ir viešbučio kategorijos“, – pastebi kelionių ekspertas A. Paulionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek mažesnių kainų intervalą įvardina „Gocrazy.lt“ vadovas V. Aleksejūnas, tačiau jis taip pat pastebi, kad ateityje užsienyje rengiamų mergvakario ir bernvakario švenčių neišvengiamai daugės, o Lietuvos įmonės, kurios šiuo metu ruošia panašaus turinio šventines programas, pabrangins paslaugų kainas.

„Teminė programa kainuoja apie 15–25 Eur žmogui. Paprastai yra pasirenkamos bent kelios pramogos. Jeigu yra nusprendžiama eiti į klubą ar barą, vidutiniškai tai kainuoja 10–25 Eur žmogui. Dažniausiai pavyksta gauti gerą kainą tiems, kurie pakviečia daugiau draugų, nes tada pramogos ir renginiai kainuoja pigiau.

Renginių ir pramogų kainos Lietuvoje vis dar patrauklios, nors jaučiamas pramogų rengėjų noras jas kelti, kadangi brangsta tiek darbo jėga, tiek sunaudojamų priemonių kainos“, – įsitikinęs V. Aleksejūnas.

REKLAMA

Be kita ko, pašnekovas mano, kad nebūtina išleisti daug pinigų mergvakario ir bernvakario šventei vien tam, kad ji taptų įsimintina.

„Rekomenduočiau pasiimti bent vieną originalią teminę programą, o vėliau galima ramiai pasivaikščioti po miestą, smagiai pabendrauti. Padarykite paprastą planą ir viskas gausis puikiai. Tik reikėtų vengti nuvalkiotų idėjų, tokių kaip: marškinėlių pirkimas, pinigų iš praeivių rinkimas, užduočių paskyrimas šventės dalyviams ir kitų iš mados seniai išėjusių dalykų“, – reziumuodamas pabrėžia V. Aleksejūnas.

Straipsnio autorius: Lukas Dulskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų