REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dirbtinis, netikras maistas yra labai pelningas verslui. Brightside.me rašo, kad bendra netikro maisto suma šiandienos rinkoje yra didesnė nei 653 mlrd. JAV dolerių arba 579 mlrd. Eurų per metus (JAV rinka).

Dirbtinis, netikras maistas yra labai pelningas verslui. Brightside.me rašo, kad bendra netikro maisto suma šiandienos rinkoje yra didesnė nei 653 mlrd. JAV dolerių arba 579 mlrd. Eurų per metus (JAV rinka).

REKLAMA

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis maisto produktus?

Obuoliai

Net obuoliai gali būti dirbtiniai. Parduotuvėse gulintys obuoliai iš tiesų yra obuoliai, tačiau juose esantys įšvirkšti priedai gali būti pavojingi. Tokie dirbtiniai obuoliai turi daug cheminių medžiagų, kurios jiems leidžia atrodyti daug geriau nei tikriems obuoliams. Be to, tokie obuoliai atrodo tarsi vaškiniai, o tai leidžia jiems pratęsti jų galiojimo laiką.

Kaip atskirti, ar obuoliai parduotuvėje tikri? Dirbtiniai obuoliai labai blizga, yra labai žali ir apvalūs. Rinkitės tokius obuolius, kurie atrodo iš tiesų natūraliai.

REKLAMA
REKLAMA

Suklijuota mėsa

Dauguma gamintojų nenori atsikratyti mėsos atliekų. Kuo daugiau mėsos atliekų reiškia daug prarastų pinigų. Štai kodėl atsirado chemikų išrasta fermentų grupė transglutaminazė, dar kitaip vadinamieji mėsos klijai. Transglutaminazė naudojama suklijuojant atskirus mėsos gabalėlius į vieną didelį mėsos gabalą.

REKLAMA

Transglutaminazė nėra labai kenksminga žmogaus organizmui. Tai organinis komponentas, gaminamas žmonėms ir gyvūnams. Tačiau įsidėmėkite, kad naudojami didžiuliai jo kiekiai gali sukelti alerginę reakciją, virškinimo sutrikimus ir celiakiją - autoimuninį sutrikimą, kuris sutrikdo riebalų, vitaminų, geležies ir kalcio absorbciją.

Kaip išvengti tokios mėsos? Rinkitės mėsą tik tų gamintojų, kuriais pasitikite ir venkite šaldytų maisto produktų. Suklijuotą mėsą galima gana lengvai atskirti nuo natūralios mėsos, nes mėsos linijos neatrodys kaip natūralios.

REKLAMA
REKLAMA

Rūkytas maistas

Natūralus rūkymas yra ilgas ir sudėtingas procesas, tačiau daugelis gamintojų naudoja vadinamuosius skystus dūmus. Atsiminkite, kad rūkytas maistas nėra labai naudingas sveikatai bet kuriuo atveju, todėl neturėtumėte jų valgyti ne dažniau nei porą kartų per mėnesį.

Nors nėra jokių įrodymų, kad skysti dūmai yra pavojingi sveikatai, tačiau per dažnas jų vartojimas gali baigtis skrandžio apsinuodijimu.

Kaip išvengti ne natūraliai rūkyto maisto? Rūkyta mėsa ir žuvis turi būti sausa ir ne itin ryški. Paviršiaus spalva neturėtų būti labai tamsi arba neturi tamsių ar šviesių dėmių. Rinkitės tik tą, kurios spalva yra lygi ir be jokių dėmių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų