REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotraukoje matote lentvarietę Anželiką Skirpkūnienę (43) ir mažąją jos vienintelę trejų metukų dukrelę. Tikriausiai sutiksite, kad gyvenime nėra nieko stipresnio už mamos ir dukros ryšį, tačiau būtent negailestingas likimas bando išskirti šias dvi moteris. Anželika jau daug metų kenčia itin klastingą ligą, o dabar išgyventi jai liko vos vienintelė viltis.

Nuotraukoje matote lentvarietę Anželiką Skirpkūnienę (43) ir mažąją jos vienintelę trejų metukų dukrelę. Tikriausiai sutiksite, kad gyvenime nėra nieko stipresnio už mamos ir dukros ryšį, tačiau būtent negailestingas likimas bando išskirti šias dvi moteris. Anželika jau daug metų kenčia itin klastingą ligą, o dabar išgyventi jai liko vos vienintelė viltis.

REKLAMA

Dar rugpjūčio mėnesį portale dalijomės jautria ir itin skausminga lentvarietės Anželikos Skripkūnienės istorija.

Moteris namuose viena augina mažametę dukrelę. Itin stipria valia spinduliuojanti moteris gal ir nesiskųstų ir sukandusi dantis viena bandytų auginti savo vaikelį, tačiau Anželika jau šešerius metus serga itin klastinga liga – vėžiu.

Padaugėjo dešimt kartų 

Vasarą Anželikai padėjo daugelis geradarių lietuvių, tuomet jie suaukojo pinigus imunoterapijai. Pasak pašnekovės, už suaukotus pinigus jai pavyko praeiti net septynis imunoterapijos kursus, kurie nors jėgų ir suteikė, tačiau vėžinių ląstelių nesunaikino visai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių vėžinį guzelį Anželika užčiuopė dešinėje krūtinėje, kuris, deja, greitai išplito tiek į kairę krūtinę, tiek į kepenis ir net kaulus. Dabar Anželikai didžiausią nerimą kelia būtent kaulai, nes užtektų vieno ne taip padėto žingsnio ir jie tiesiog lūžtų.

REKLAMA

Vėžinių ląstelių žymenys Anželikai taip pat nieko gero nežada. Per tris mėnesius jie padidėjo net dešimt kartų, kepenyse išaugo iki 12 proc., o kauluose net iki 33 proc.

„Gydytojai prognozių dėl kaulų neduoda jokių, nes Lietuvoje jau nieko neįmanoma padaryti. Kalbėjau su onkologais iš Kauno, jie siūlo nuvažiuoti į Vokietiją ir ten bandyti vėžį sunaikinti lazeriniu būdu“, – sako Anželika.

Taiko chemoterapiją

Tokio gydymo kaina Vokietijoje – 12 tūkst. eurų. Nors Anželika šiuo metu gyvena iš įvairių pašalpų, moteris vis tiek sugebėjo susitaupyti porą tūkstančių eurų, dar keletą žadėjo pridėti jos mama. Vokietijos medikai Anželiką gydymui priimtų dar šio mėnesio gale, tačiau ji nėra surinkusi pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Anželikai yra svarbi kiekviena sekundė, todėl moteris tikisi, kad jai gyventi ir ateityje pamatyti, kaip užauga jos dukrelė, padės aplinkiniai žmonės.

Šiuo metu moteris gydoma chemoterapija. Gydytojai planavo taikyti ir švitinimą, tačiau tokia procedūra pažeistų kaulų čiulpus ir tuomet nebūtų galima taikyti net chemoterapijos. Vienintelė likusi viltis gyventi – gydymas Vokietijoje.

Primename anksčiau tv3.lt portale aprašytą Anželikos istoriją: 

42-ejų Anželika Skripkūnienė su dviejų metukų dukrele savo namuose Lentvaryje šiandien gyvena dviese. Moteris ilgą laiką prieš tai gyveno su savo sutuoktiniu, tačiau jis prieš aštuonerius metus mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgą laiką negalėjusi pastoti moteris, būdama 40-ies metų, sužinojo, esanti nėščia. Nors tuometinis moters draugas ragino moterį nutraukti nėštumą, vis dėlto ji pasirinko kitą kelią.

„Tai buvo pirmasis mano nėštumas, todėl kito pasirinkimo, kaip tik gimdyti, negalėjo būti“, – nuoširdžiai paaiškina ji.

Nors atrodytų, kad anksčiau dirbusi moteris galėtų ilgai ir laimingai gyventi su savo dukrele dviese, vis dėlto judviejų gyvenimą griauna klastinga ir itin progresuojanti liga – vėžys.

Guzas krūtinėje

Kaip prisimena pati A. Skripkūnienė, visa jos ligos istorija prasidėjo dar prieš penkerius metus. Būtent 2013-aisiais ji užčiuopė lemtingą guzą dešinėje krūtyje.

REKLAMA

Nuėjus pas šeimos gydytoją, jis moterį nusiuntė pas mamologą. O čia, atlikus visus reikalingus tyrimus, moteris išgirdo negailestingą diagnozę – piktybinis auglys, kurį reikia kuo skubiau operuoti.

Išoperavus auglį, nuo 2013-ųjų birželio mėnesio moteriai prasidėjo gydymas, kurį sudarė aštuonios chemoterapijos. Spalio pabaigoje pabaigus ir šį kursą, vėliau laukė švitinimas iki pat metų pabaigos.

A. Skripkūnienė prisimena, kad tuomet dar ligą pavyko sustabdyti, o moteriai beliko ateiti pasitikrinti kas tris, vėliau – kas šešis mėnesius.

Netikėtas nėštumas

Paskutinį kartą moteris buvo besitikrinusi 2015-ųjų birželio mėnesį, o dar po dviejų mėnesių moteris išgirdo netikėtą naujieną – ji laukiasi.

REKLAMA

„Iki tol per penkioliką metų, gyvendama kartu su savo vyru, neturėjau nė vieno nėštumo. Beveik keturiasdešimties metų turėjau pirmąjį savo nėštumą“, – sako ji.

Kaip pasakoja pati pašnekovė, ji išsitirti buvo nuėjusi ir pas genetikus, ir kitus gydytojus. Visi patvirtino, kad jokios grėsmės vaikeliui ar moteriai nėra, o ir gimdo kur kas vyresnės moterys. Tačiau, kaip dabar prisimena pati A. Skripkūnienė, viena gydytoja moterį buvo įspėjusi.

Liga ir nėštumas – tiksinti bomba

„Jūsų liga ir nėštumas yra tarsi tiksinti bomba. Arba ji sprogs, arba praeis viskas ramiai“, - į prisiminimus sugrįžta moteris.

Nors pradžioje moters nėštumas buvo gana normalus, jau praėjus dviem mėnesiams moteris pajuto stiprius skausmus dešinėje kojoje, dubens kaulo apačioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiu, kad skauda, skauda ir kuo toliau, tuo blogiau darosi. Apsilankiau pas neurologą. Jis mane apžiūrėjo be tyrimų ir patikino, kad dėl skausmų tikriausiai bus kalta netaisyklinga vaiko gulėjimo padėtis. Jis rekomendavo man daugiau pailsėti.

Sausio mėnesį atlikau nuolatinius vėžio tyrimus ir tuomet telefonu išgirdau, kad mano rezultatai prasti – liga progresuoja“, – pasakoja moteris.

Iš rūsio nebeparėjo

Vasario pradžioje A. Skripkūnienei pasidarė itin blogai. Atėjusi kaimynė moterį patikino, kad jai kuo greičiau vertėtų apsilankyti ligoninėje ir iškvietė greitąją pagalbą.

„Atvažiavau į Santariškių ligoninę, viską patikrino ir paleido antrą valandą nakties. Sakiau, kad man labai skauda, bet tuo metu ligoninėje nebuvo chirurgo. Pirmadienį turėjau kreiptis į gydytojus. Grįžau namo paryčiais, pamiegojau ir atsikėlusi nuėjau į rūsį pakurti pečiaus“, – sako ji.

REKLAMA

Tačiau moteris iš rūsio pati išlipti jau nebepajėgė. Padėjus vieną žingsnį, lūžo moters dubens kaulai, du šonkauliai. Atlikus taip reikalingus tyrimus, gydytojai diagnozavo, jog liga išplito į kairę krūtį, kepenis bei visus kaulus.

Medikai nusprendė nieko nelaukti ir paguldyti nėščią moterį į ligoninę, iki kol vaisiui sueis 32 nėštumo savaitės ir moteriai bus atliktas Cezario pjūvis.

Po gimdymo – tiesiai į onkologinį skyrių

Pagimdžius mergytę, A. Skripkūnienė buvo išsiųsta į onkologinį skyrių. Čia suleidus dar vieną chemijos dozę, ji grįžo pas savo mergytę į ligoninę. O balandžio mėnesį jau įžengė ir pro savo namų duris – tik su ramentais ir ką tik gimusia dukrele ant rankų.

REKLAMA

Vėliau moters laukė ilgas ir nieko optimistiško nežadantis laikotarpis – chemoterapijos, po kurių moteriai pagerėdavo, bet liga greitai išplisdavo ir vėl.

Medikai nutarė pašalinti moters kiaušides. 2017-aisiais A. Skripkūnienei buvo atlikta operacija, po kurios jai buvo paskirtos tabletės. Nors vėžiniai rodmenys ėmė kristi, gėgužės mėnesį liga ėmė progresuoti net 70 procentų. Trys vėžiniai židiniai susidarė moters kepenyse, kauluose ir krūtinėje.

Gegužės mėnesį moteris dar laukė biologinės terapijos, tačiau medikai nebeturėjo laiko laukti ir moteriai paskyrė chemoterapiją tabletėmis. Šiuo metu moteris yra išgėrusi jau du tokius kursus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viltis – imunoterapija

Dabar vienintelė moters viltis – imunoterapija CIK ląstelėmis, kuri padėtų kovoti su vėžiu. Moteris kreipėsi į gydytoją Adą Darinską, kuris taiko šį gydymo metodą. Tačiau jtoks gydymas kainuoja nemažus pinigus.

Nors moteris tikina, kad pirmam kursui ji pinigus surinks pati su savo artimaisiais, vis dėlto tai padaryti už gaunamus 365 eurus į mėnesį (invalidumo išmoka, našlės pensija ir vaiko pinigai) nėra lengva padaryti.

Todėl moteris ryžosi sukaupti visą savo drąsą ir kreiptis pagalbos į visuomenę. Kaip ji pati tikina – jos ryžtas pasveikti niekur nedingsta tik dėl mažametės dukrelės ir judviejų laimingos pabaigos.

REKLAMA

„Kaip sakė pats gydytojas, jis nėra dievas. Tačiau aš skaičiau labai daug atsiliepimų žmonių, kuriems jis padėjo ar prailgino gyvenimą. Šios vakcinos užmuša tik vėžines ląsteles, gal padėtų man su skausmais. Noriu išbandyti viską, nes jeigu manęs nebebus, mano vaikutis liks vienas...“, – ašarų neslepia moteris.

Padėti Anželikai galite šiuo būdu: 

Labdaros ir paramos fondas “GĖRIO TRUPINĖLIS" AB bankas „SwedBank” Sąsk. nr. LT837300010145919639 AB bankas " SEB" LT577044060008196348 paypal.me/GerioTrupinelis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų